ČETINARI I LIŠĆARI OPLEMENILI GRAD

KLADOVO-Radnici JP ” Komunalac ” posadili su 130  sadnica četinara i lišćara koje će u gradskom parku “Jezero” u Kladovu  upotpuniti vetrozaštitni pojas. Sadnice su raspoređene na nekoliko lokacija, dok su na gradskom skveru postavljene nove žardinjere sa zimzelenim  vrtnim biljem. Zimzelene vrste su najpopularnije na zelenim površinama i zato su zauzele mesto u gradskom parku.

– Ono što Kladovo izdvaja  od većine podunavskih gradova su zelene površine koje se redovno održavaju uz nesebičnu podršku lokalne samouprave, koja i ove jeseni finansira  ozelenjavanje parkovskih i drugih površina. Nakon oplemenjivanja zelenog pojasa u delu gradskog parka trebalo bi da uslede radovi na proširenju sistema za navodnjavanje koji će biti još funkcionalniji. Novi sadržaji će doprineti da gradski parku u Kladovu ostane oaza za odmor i rekreacij koja gradu daje lepšu sliku, kazao je  Ljubiša Paporović, izvršni direktor JP “Komunalac”.

Zaposleni u tom preduzeću  maksimalno  su iskoristili  prolećno vreme u decembru tako da su  za zimske uslove pripremili ruže,sadnice i ukrasno šiblje. Reč je o redovnim poslovima  koji se u zavisnosti od potreba sprovode krajem jeseni.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *