OTVORENA ZIMSKA SEZONA NA STAROJ PLANINI

KNJAŽEVAC-Manifestacijom ”Ski opening” proteklog vikenda je na Staroj planini otvorena nova zimska sezona. Medijima nacionalne, regionalne, ili lokalne pokrivenosti, predstavljeni su rezultati letnje i planovi za sezonu 2017/2018, destinacije koja predstavlja veliki turističku i investicioni potencijal Srbije.

Stara planina je spremna. Kapaciteti hotela na Jabučkom ravništu su popunjeni, čulo se na otvaranju zimske sezone.

”Posle uspešne letnje sezone, ulazimo u zimsku i očekujemo da ona bude uspešnija od prošle. Država je ove godine uradila preko 50 kilometara novih puteva. Imamo poboljšanje putne mreže, što je, uglavnom, bila zamerka za ovu destinaciju. Urađena je prva faza dva manja projekta – teniskih terena i adrenalin parka”, kazao je Miloš Adamović, direktor JP ”Stara planina”.

”Završili smo godinu sa nekih 50000 noćenja, što je sjajno za svetske turističke centre, a počinjemo sezonu tako što je već 25000 ljudi rezervisalo smeštaj u ski sezoni”, naglasio je Goran Karadžić, direktor SP risorta.

”Na početku skijaške sezone u funkciji su staze koje prate gondolu, a čim padne novi sneg ili se steknu uslovi za veštačko osnežavanje, proradiće i ostale staze”, obećao je Dejan Ćika, direkor JP Skijališta Srbije.

Opština Knjaževac čini sve što je u njenoj moći da da doprinos razvoju ove destinacije, kažu u lokalnoj samoupravi.

”Stara planina je vrhunska destinacija za čitavu turstičku aktivnost u našoj zemlji. Opština Knjaževac, naravno, prepoznaje svoju odgovornost u svemu ovome i čini sve što je u njenoj moći da da svoj doprinos razvoju turizma na Staroj planini”, kaže Miodrag Ivković, predsednik SO Knjaževac.

”Imamo evidenciju uplate boravišne takse, od koje je prošle godine u Knjaževcu prikupljeno 3.200.000 dinara. Na današnji dan to je preko pet miliona dinara”, naglasio je Boban Marković, direkor Turističke organizacije.
Iako su i ove godine izostale prirodne padavine, zaposleni u Skijalištima Srbije stvorili su uslove za ljubitelje zimskih sportova. Turisti iz cele zemlje zadovoljni su onim što im pružaju staze koje prate gondolu na Jabučkom ravništu.

Potencijal Stare planine je u razvoju turizma tokom cele godine, ali izostaju, iz nejasnih razloga, investicije, kazao je Tomislav Momirović,  predsednik Skupštine udruženja hotelijera i restoratera Srbije.  Direktor JP Stara planina Miloš Adamović zatražio je pomoć medija u promovisanju Stare planine kao destinacije poželjne za investiranje.

Počeo je sa radom i renovirani hotel „Babin zub“, sagrađen 2000. godine, kapaciteta 60 ležajeva. U njemu, cene su prilagođenje, pre svega, ljubiteljima sportova na snegu. Smeštaj u ovom objektu može se rezervisati preko hotela ”Stara planina”. Tokom otvaranja ski sezone, održana je modna revija Udruženja za negovanje tradicije „Izvor“ iz Knjaževca. Posetioci su imali priliku da degustiraju lokalno vino, rakiju, med, sir, belmuž, da vide i kupe proizvode domaće radinosti knjaževačkog, svrljiškog i pirotskog kraja.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *