REALIZOVANA OBUKA ZA NEGOVATELJICE 

BOLJEVAC-Dvadesetak nezaposlenih žena u Boljevcu prošlo je akreditovanu obuku za negovateljice, a nakon sticanja sertifikata, moći će kvalifikovano da obavljaju ovaj posao.

Obuka je deo projekta „Socijalno i ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima jugoistočne Srbije“,  koji opština  Boljevac realizuje sa Karitasom Beogradske nadbiskupije i uz podršku Vlade Slovenije.  Cilj je da se nezaposlene žene u seoskim sredinama motivišu za pokretanje ili jačanje posla na svoajim gazdinstvima.

-Osim obuke za negovateljice, projekat obuhvata oblast seoskog turizma, pčelarstvo, lekovito bilje i proizvodnju domaćih proizvoda i tokom njegove realizacije u svakoj od ovih oblasti će biti održane obuke, kao bi pored opštih znanja, polaznice stekle i nova saznanja iz oblasti za koju su se opredelile. U projektu učestvuje 240 žena iz četiri opštine, a osim Boljevca, ukljjučeni su Aleksinac, Ražanj i Knjaževac, ističe Marko Maksimović, menadžer projekta.

Obuke će trajati i tokom  narednih meseci, a osim edukacija, predviđene su i posete sajmovima i oglednim domaćinstvima koja se već bave nekom od ovih delatnosti. Projektom je predviđena i dodela sredstava za kupovinu opreme, a konkurs će biti raspisan po okončanju predviđenih obuka.

M.G.

Projekat „Privredni i infrastrukturni razvoj opštine Boljevac, resursi,potencijali i mogućnosti“ sufinansira Opština Boljevac. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *