BUDŽET ZA 2018. RAZVOJNI I SOCIJALNI

SOKOBANJA-Predhodne nedelje održana je 24. sednica Skupštine opštine Sokobanja. Na dnevnom redu našlo se 40 tačaka. Odbornici su većinom glasova usvojili sve tačke dnevnog reda. Pored usvajanja programa rada Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ i  Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja i usklađivanja statuta ovih dveju ustanova  sa zakonom i potrebama lokalne samouprave kao i niz tačaka vezanih za rad Javnog komunalnog preduzeća „Napredak“ i Javnog preduzeća „Zelenilo“. Sigurno da je najbitnija tačka ove sednice bila, razmatranje i donošenje odluke o budžetu opštine Sokobanja.

Prema rečima predsednika skupštine opštine Sokobanja Dragoljuba Jevtića budžet za 2018. godinu biće socijalan, biće dosta sredstava opredeljeno za pomoći deci i porodicama kojima je pomoć najpotrebnija. U isto vreme budžet će biti i razvojni jer će oko četrdeset odsto budžeta biti investirano u rekonstrukciju vodovodne mreže i izgradnju puteva. On kaže da su pripremljena projektna dokumentacija i obezbeđena sredstva za rekonstrukciju vodovodne infrastrukture u ulicama Nemanjinoj, Alekse Markišića i Vuka Karadžića.

Takođe, bilo je reči o održavanju higijene u gradu , na zelenim površinama i sokobanjskim izletištima, a doneta je i odluka o smanjenju nivoa buke u letnjim baštama kafića. Konkretno, ova odluka podrazumeva da će u narednoj turističkoj sezoni u baštama kafića biti dozvoljena samo akustična muzika.

Odbornici opozicije u skupštini , koju čine članovi Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, nisu bili preterano zaineresovani za raspravu.

M.B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *