USVOJENI PROGRAMI RADA

MAJDANPEK- Na decembarskoj sednici opštinskog parlamenta u Majdanpeku održanoj u utorak, 26.decembra najviše pitanja bilo je vezano za budžet  opštine i funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova u narednoj godini.

Odbornici su najpre, prihvatili Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Izmene i dopune programa poslovanja JKP “Donji Milanovac” za 2017. godinu, a potom i predloge rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja javnih preduzeća u 2018.godini čiji je osnivač opština Majdanpek i to JKP “Majdanpek”, JKP “Donji Milanovac”, JP “Vodovod” Majdanpek, JP za građevinsko zemljište i puteve Majdanpek i JP za stambene usluge. Saglasnost su dobili i programi rada javnih službi čiji je osnivač opština, odnosno, Centar za socijalni rad, Centar za kulturu Majdanpek, Centar za kulturu i obrazovanje Donji Milanovac, Muzej u Majdanpeku, Narodna biblioteka, Fondacija za lokalni ekonomski razvoj i Biznis inkubator Majdanpek, doo.

Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine za ovu godinu usvojen je bez rasprave, a nakon usvajanja predloga odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama, pred odbornicima se našla i Odluka o budžetu opštine za 2018.godinu.Bez rasprave usvojen je i predlog Kadrovskog plana opštine, a potom i odluka o realizaciji budžeta jedinice lokalne samouprave u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite u 2018.godini. Nacrt odluke o dopuni Odluke o stipendiranju učenika i studenata usvojen je prema dostavljenom predlogu kao i Predlog odluke o izmeni odluke o proširenim pravima i uslugama u socijalnoj zaštiti, a potom i predlozi odluka o visini naknade za prinudno postavljanje profesionalnih upravnika zgrada koje plaćaju vlasnici posebnih delova zgrada i Odluke o minimalnom iznosu izdvajanja na ime troškova investicionog i tekućeg održavanja zajedničkih delova zgrada. Usvojen je i predlog Odluke o izmeni Odluke o održavanju zgrada, načinu sufinansiranja aktivnosti na unapređenju svojstava stambenih i stambeno-poslovnih zgrada na području opštine. Diskusije je bilo oko predloga rešenja o prenošenju prava svojine bez naknade, na nepokretnosti, katastarske parcele u Donjem Milanovcu sa opštine Majdanpek na Republiku Srbiju, pa i predlog  da se odlučivanje odloži, ali je nakon rasprave predlog ipak usvojen kao i izmene i dopune Statuta TOOM-a.

Na samom početku, u raspravi o dnevnom redu nije prihvaćen predlog odbornika Dragana Popovića da se raspravlja o gašenju odeljenja pojedinih republičkih službi u Donjem Milanovcu, kao ni o tome zašto jednokratna novčana pomoć nije obezbeđena za zaposlene u Predškolskoj ustanovi “Marija Munćan”.

I.Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *