POSKUPELO IZNOŠENJE SMEĆA

KLADOVO-Na 44. sednici Opštinskog veća u Kladovu jednoglasno je usvojen Plan rada i aktivnosti i Program poslovanja “JP “Jedinstvo” za 2018. godinu. Podršku većnika dobio je i Program poslovanja JP ” Komunalac” za sledeću godinu kao i zahtev za povećanje cene usluga za iznošenje smeća za 7,5 odsto, tako da će vlasnici stanova i domaćinstava mesečno izdvajati 4,9 dinara po metru kvadratnom. Dokumenti su važni za nesmetano funkcionisanje  u narednoj godini preduzeća čiji je osnivač lokalna samopurava. Plan rada i aktivnosti JP ” Jedinstvo” koje se bavi proizvodnjom  i distribucijom vode za piće sadrži i poboljšanje vodosnabdevanja u naselju Podvrška.

– Mi smo taj  problem uspešno rešili tako da meštani svake sekunde dobijaju 2,7 litara vode za piće.Ono što je važno sa Institutom “Jaroslav Černi” započeli smo razgovore o izgradnji novog vodosistema sa izvorišta u Ljubičevcu kojim ćemo u obliku prstena zaokružiti vodosnabdevanje u opštini Kladovo. Tim projektom obezbedićemo redovno i kvalitetno vodosnabdevanje stanovništva u narednih stotinu godina- istakao je Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.

Opštinsko veće u Kladovu raspisalo je oglasa za javnu licitaciju u drugom   krugu za  davanje u zakup  i na korišćenje  926 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini  u 23 katastarske opštine na teritoriji opštine Kladovo. Zemljište se daje u zakup na period od godinu dana, a  pravo učešća imaju pravna i fizička lica čiji su posedi upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava koja  najmanje tri godine imaju aktivan status. Podršku većnika  dobio je i Program korišćenja  sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja  u 2018. godini  na putevima u opštini Kladovo. Za tu namenu je opredeljeno 2 miliona dinara. Članovi lokalne vlade  utvrdili su minimalnu naknada za tekuće i investiciono održavanje  zgrada za kolektivno stanovanje  u iznosu od 254,92 dinara mesečno u objektima bez lifta, odnosno 311, 40 dinara u zgradama sa liftom. Cena investicionog održavanja je od 2,2 do 7,18 dinara po metru kvadratnom za stanove i poslovni prostor u zavisnosti od starosti zgrada. U zgradama u kojima bude određen prinudni upravnik stanari će plaćati od 191,19 dinara mesečno za objekat sa osam, do 267,67 dinara u zgradi koja ima više od 30 stanova. U opštini Kladovo evidentirano je oko 100 zgrada, a u Registar je upisano samo 10 odsto. Većnici su se usaglasili da od 1. januara 2018. godine  funkciju direktora Narodne biblioteke “Kladovo” obavlja Žaklina Nikolić.O tome će se izjašnjavati odbornici na narednoj sednici Skupštine.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *