OBRAZOVAN SAVET ZA MLADE

Bor-Nakon dužeg vremena Opština Bor je oformila Savet za mlade koji se danas po prvi put i sastao. Na konstitutivnoj sednici je formiran Savet  koji će se baviti izradom Lokalnog akcionog plana za mlade, u naredne četiri godine.

Igor Janković, član Opštinskog veća, naglasio je ovom prilikom, da je opština Bor još jednom pokazala da vodi odgovornu politiku prema mladima.

-Skupština opštine Bor je donela odluku kojom je imenovan Savet za mlade i time pokazala da vodi odgovornu politiku prema mladima koji imaju svoj glas i koji će u narednom periodu biti konsultovani  prilikom donošenja značajnih odluka koje se odnose na njih. Na današnjoj sednici  smo konstituisali Savet, koji čine devet članova, definisali smo šta Lokalni akcioni plan za mlade treba da sadrži kako bi unapredili njihov položaj  na teritoriji naše opštine -rekao je Janković.

Za predsednika Saveta izabrana je Sanja Petrovska, dok će njena zamenica biti Tamara Paunović, inače član Opštinskog veća, zadužena za obrazovanje. Konstituisanju Saveta je prisustvovala i  Dejana Nikolov, novoizabrana članica veća, koja će biti zadužena upravo za mlade, kao i Milena Stanojković, član veća zadužen za kulturu i informisanje, koja je ovom prilikom poželela puno uspeha članovima borskog Saveta za mlade.

Na sednici se, izmedju ostalog, čulo i to da će nakon izrade i usvajanja Lokalnog akcionog plana za mlade, biti raspisan i konkurs  za izbor novog koordinatora Kancelarije za mlade, pošto je Srećku Zdravkoviću, dosadašnjem koordinatoru, istekao mandat.

M.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *