PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI KNJAŽEVCA

KNJAŽEVAC-U Domu kulture proteklog petka, organizovana je svečana dodela sportskih nagrada i priznanja. Sportski savez Knjaževca proglasio je najbolje u sportu u 2017. godini.

Više stotina sportista, sportskih radnika i prijatelja sporta okupilo se u velikoj dvorani Doma kulture na proglašenju najboljih u protekloj godini. Sve njih povezuje ideja o postizanju što boljih rezultata,  a na nama je da za to stvorimo preduslove, kazao je na svečanosti predsednik opštine Milan Đokić: ”Moram da kažem, da je opština Knjaževac u proteklom periodu uložila puno logistike da animira decu i omladinu da počnu da se bave sportom. Tu postoji nekoliko važnih stvari. Pre svega, sportska infrastruktura. Mi, kao lokalna samouprava, ne možemo nikoga da nateramo da se bavi sportom, ali možemo da stvorimo preduslove. Preduslovi se ogledaju u tome da neko ima gde da se bavi sportom. Trudili smo se da svaka škola ima adekvatnu sportsku salu, da svaki sport ima poligon, da svi oni koji žele da se bave sportom, to imaju gde da rade.”

Sportske uspehe, predsednik Sportskog saveza Mikica Vidojević, uporedio je sa osvajanjem planinskih vrhova: ”Prvo izaberete planinu na koju želite da se popnete. Nemojte da vam neko ”soli pamet” – morate da odaberete sami. Vaš trud treba da bude onaj koji će tu planinu osvojiti kasnije…..Poštujte sebe, svoje telo, svoje zdravlje. Biće dosta prepreka, a kad dođete do vrha, radovaćete se, jer ono što je nekada bio san, postalo je java i vi ste na vrhu.”

Najboljim mladim sportistima proglašeni su Mihajlo Đorđević, takmičar Smučarskog kluba ”Midžor” i Sofija Krstić, članica Teniskog kluba ”Magnet”.

Titule najboljih sportista u 2017. poneli su Petra Milanović, članica Odbojkaškog kluba i Stefan Tomić iz Sportskog kluba “Lutador”.

Rezultati mladih fudbalera Fudbalskog kluba Knjaževac, doneli su Nikoli Veljkoviću priznanje za najboljeg trenera u protekloj godini.

Najboljim sportskim organizacijma proglašeni su Odbojkaški klub i Fudbalski klub Knjaževac. Predsednici  Smučarskog kluba “Midžor” i Stonoteniskog kluba, Zoran Jenić i Ljubiša Marković, poneli su tituule najboljih sportskih radnika. Vesna Nikić i Srđan Ristić, takmičari Pauerlifting kluba nagrađeni su za promovisanje jednakih šansi u sportu. Za doprinos razvoju fudbalskog sporta priznanje je pripalo Dragoslavu Stefanoviću, a za razvoj fizičke kulture Fakultetu za sport iz Niša. Najbolji sportski događaj bilo je takmičenje u paraglajdingu ”Tupižnica open”. Posebna priznanja dodeljena su najmlađim knjaževačkim sportskim nadama. U čast nagrađenih na svečanosti su nastupili hor ”Čarolija”, folklorni ansambl ”Kolo” i članice plesne škole ”Hani”.

LJ.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *