ZORANA MIHAJLOVIĆ: BOR ZA PRIMER

Z.MihajlovicBOR-Iako su značajna sredstva iz republičkog budžeta već izdvojena za infrastrukturne projekte na teritoriji Borskog okruga, očekuje se da će se u narednom periodu nastaviti sa ulaganjima u ovom delu Srbije, rekla je prilikom jučerašnje posete Boru, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je sa svojim saradnicima obišla rekonstruisanu deonicu puta Brestovačka banja-Borsko jezero, a zatim je za nju i njenu delegaciju organizovan prijem u Borskom okrugu na kome su prisustvovali predsednici svih lokalnih samouprava sa teritorije Borskog okruga, a zatim i u opštini Bor. Tom prilikom ministarka Mihajlović je uručila 12 rešenja o ozakonjenju objekata, na koja su građani čekali više godina.

-Bor je prvim presekom opština u Republici Srbiji po procentu ozakonjenja, jednog važnog posla i nacionalnog projekta, među prvih deset i zbog toga mi je veoma drago. Opština Bor i njena uprava koja radi na ozakonjenju objekata, izdavanju građevinskih dozvola, zakona o stanovanju, je za primer ne samo u ovom okrugu, nego i u Srbiji. Dogovarali smo se i o tome šta će se raditi u narednom periodu i mislim da smo u svim oblastima uspeli da napravimo zajednički dogovor, koji se odnosi i za nova ulaganja koja se tiču putne infrastrukture, ulaza u Bor koji će se sigurno raditi ove godine. U celom Borskom okrugu Vlada Republike Srbije je zajedno sa „Putevima Srbije“  u prethodne tri godine uložila milijardu i po dinara, a 2018. godine će pola milijarde biti uloženo u putnu infrastrukturu-rekla je ministarka Mihajlović.

Ona je dodala da ulaganje u putnu infrastrukturu nisu važna samo zbog razvoja industrije u Boru, vec i zbog razvoja turizma i ostalih prirodnih potencijala koje krase ovaj deo Srbije.

Planovi lokalne samouprave u Boru su da započete poslove u narednom periodu realizuje još efikasnije.

-Mi smo u 2017.godini iz budžeta opštine Bor izdvojili 240 miliona dinara  za uređenje i asfaltiranje lokalnih, seoskih i gradskih puteva i mislim da smo jedna od retkih opština u Srbiji koja je po glavi stanovnika uspela da odvoji najviše sredstava. Kada je u pitanju putna infrastruktura, takođe smo izdvojili ozbiljna finansijska sredstva za uređenje atarskih puteva po selima i to je za nas jedna velika prednost. Usvojili smo i primenili Zakon o stanovanju, ali smo precentualno dobri i u delu koji se odnosi na Zakon o ozakonjenju. Pokazali smo da smo u službi naših sugrađana, siguran sam i obećavam da ćemo u narednom periodu nastaviti da radimo ovim tempom i intenzitetom kojim smo i počeli u prethodne četiri godine, a posebno u prethodnih osam meseci-naglasio je Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor.

M.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *