“LEKAR NA SELU”

SOKOBANJA-Pored već postojećih seoskih ordinacija u mesnim zajednicama Žučkova, Mužinac i Jošanica protekle nedelje je, u okviru projekta “Lekar na selu”, otvorena ordinacija i u MZ Šarbanovac. Zalaganjem rukovodstva ove mesne zajednice, Dom zdravlja u Sokobanji ,pod pokroviteljstvom ministarstva zdravlja Republike Srbije i uz pomoć lokalne samouprave je, na zadovoljstvo meštana, otvorio još jednu seosku ambulantu. Ambulanta će raditi ponedeljkom i petkom od 12 do 14 časova.

Doktorka Milena Krstić kaže da je ambulanta dobro opremljena i da su omogućeni dobri uslovi za rad tako da će meštanima Šarbanovca biti mnogo lakše da se jave lekaru i obave pregled, dobiju neophodnu terapiju ili lekarski savet. Sigurno da će starijim licima biti mnogo lakše , jer je u toku letnjih vrućina naporno odlaziti na pregled u Sokobanju, a nije ništa bolje i u zimskom periodu kada su niske temperature i putevi često neprohodni. U svakom slučaju ovo će umnogome olakšati lečenje pacijenata.

-Mi planiramo da u narednim danima otvorimo i ambulantu u MZ Jezero, a to ćemo učiniti u svakoj mesnoj zajednici koja pokaže zainteresovanost i obezbedi potrebne tehničke uslove, kaže predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić. Ovo je realizacija ideje koja je stara više od deset godina, ali je tek ova lokalna samouprava uspela da tu ideju i realizuje, dodaje Krstić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *