MILJAN ĐORĐEVIĆ, NAJBOLJI SPORTISTA OPŠTINE MAJDANPEK

Donji Milanovac-„Veče šampiona”, tradicionalna 47. po redu manifestacija Sportskog saveza opštine Majdanpek,  prošlog petka održana je po prvi put u Donjem Milanovcu da bi još jednom bili proglašeni najbolji sportisti opštine Majdanpek u prethodnoj godini. Titulu najboljeg sportitse poneo je Miljan Đorđević, najuspešniji takmičar Boks kluba „Miners“, a Šahovski klub Majdanpek najbolji je u kategoriji sportskih klubova.

Gost, izuzetno lepo organizovane i dobro posećene manifestacije, bio je srpski svetski i olimpijski šampion Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije koji je prethodno posetio i selo Debeli Lug nadomak Majdanpeka i upoznao sa mladim sportistima ovog sela. Naglasivši da je njegova i misija Sportskog saveza Srbije da se uslovi za bavljenje sportom učine dostupnim i u selima, kako bi šanse za postizanje dobrih sportskih rezultata bile jednake, a uslovi približni, Štefanek je u Debelom lugu, gde je SSO Majdanpek organizovao šahovski i turnir u stonom tenisu,  na radost okupljenih mladih sportista odigrao revijalni meč sa mlađanim Danilom Čarapićem, pobednikom stonoteniskih turnira u Majdanpeku i Rudnoj glavi, a potom na poklon Debelom Lugu uručio košarkašku tablu.

„Veče šampiona“ u Donjem Milanovcu, bio je praznik sportista opštine Majdanpek, oduševljenih što im omogućeno da za njih veliki dan provedu u društvu proslavljenog sportiste i prime zaslužena odličja.

“Zaista mi je drago što sam dobio priliku da upoznam problematiku rada SSO Majdanpek i sa svojim saradnicima pomognem u radu i stvaranju boljih uslova za rad. Ovo je budućnost Srbije, ova deca i svi koji se bavite sportom, na vama mladima ostaje da budete šampioni. Ne treba da se ugledate na mene, imate i jedan primer čoveka iz vašeg kraja, koga sam upoznao na Olimpijskim igrama, Ramba Petkovića. Ugledajte se na njega. Iz ovih malih sredina mogu da se stvore veliki šampioni, a Sportski savez će ulagati i u manje sredine”- reči su Štefaneka koje će pamtiti nagrađeni mladi, najuspešniji sportisti u pojedinim kategorijama, kao i zaslužni sportisti i sportski radnici.

 Uspešna organizacija “Večeri šampiona” zaokruzena je još jednim poklonom ovoj sredini. Slaviša Stajović, selektor kajakaške reperezentacije za spust na brzim vodama predao je poklon opštini Majdanpek i Donjem Milanovcu kajak uz nadu da će narednih godina među najuspešnijim sportistima biti i neki kajakaš. Svi učesnici ove manifestacije imali su prilike da pogledaju izložbu fotografija posvećenu velikom Rambu Petkoviću koji je svoje stopalo ostavio tamo gde svi mogu samo da sanjaju – na brazilskoj Marakani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *