PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI OPŠTINE KLADOVO

KLADOVO-  Košarkaš “Đerdapa“ Goran Petrović i odbojkašica  „Đerdapa“ Nevena Markov najbolji su sportisti u opštini Kladovo za 2017. godinu. Oni su dobili  podršku žirija u 52. anketi Sportskog saveza koji je posle jednogodišnje pauze ponovo izabrao laureate. Reč je o mladim sportistima kojima će nagrada biti podstrek više  u nastavku karijere.

– Košarku treniram više od 15 godina, ali nisam očekivao priznanje koje imponuje i obavezuje. Hvala svima koji su prepoznali moje angažovanje- kazao je Petrović.

Odluka žirija iznenadila je i odbojkašicu Nevenu Markov, učenicu treće godine SŠ “Sveti Sava ” u toj podunavskoj opštini.

– Hvala žiriju, hvala i mojim klupskim drugaricama, bez čije podrške ne bi stigla da značajnog priznanja-naglasila je Markov.

Na sportskom druženje u gradskom Domu kulture  priznanja su uručena Bojanu Soldatoviću, najvrednijem sportskom radniku, Strahinji Sejmnjanoviću (STK „Đerdap“) i  Dragani Đurović (ŽRK „Đerdap“), sportskom paru godine u kategoriji  nade, kao i Radetu Tomiću (KSR „Dunav“) najboljem treneru. Priznanje namenjeno najuspešnijem nastavniku  fizičke kulture otišlo je u ruke profesora  Bogosava Đurđanovića. Epitet najboljeg sportskog kolektiva poneo je  STK “Đerdap”, dok je  fudbalski klubu  “Lovćen ” najbolji  u kategoriji klubova iz mesnih zajednica. Jubilarne nagrade  pripale su OSR “Šaran” iz Brze Palanke za 60 i fudbalskom klubu “Kladušnica” za 70 godina uspešnog rada. Priznanja i plakete su im uručili Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo, Zoran Nikolić, predsednik SSOK, Slaviša Tufajević, predsednik SO Kladovo. Žiri Sportskog saveza prepoznao je rezultate kladovskih takmičara , a na  svečanosti priredjenoj u čast sporta i sportista najzadovoljniji  su bili sportski entuzijasti.

– Posle jednogodišnje pauze uz podršku lokalne samouprave  koja redovno servisira potrebe klubova, nastavili smo tradiciju koja je ustanovljena pre više od pola veka. Kladovski sportisti su ambasadori našeg kraja i zato zaslužuju da priznanja dobiju oni čiji su rezultati obeležili  prethodnu godinu- istakao je Borko Tufajević, generalni sekretar SSOK.

M.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *