KNJAŽEVAC PODSTIČE OTVARANJE MALIH MLEKARA I MINI KLANICA

KNJAŽEVAC-Opština Knjaževac objavila je konkurse za subvencije u otvaranju mini klanica i malih mlekara iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Za dodelu subvencija za nabavku opreme, uzorkovanje, prijem, preradu, punjenje i pakovanje mleka i proizvoda od mleka  mogu konkurisati registrovana poljoprivredna gazdinstva i pravna lica, koja nameravaju da registruju pogon za punjenje i pakovanje mleka i proizvoda od mleka. Intenzitet pomoći iznosi 80 odsto od ukupno prihvatljivih troškova. Minimalna vrednost investicije mora biti 200.000 dinara, a maksimalni iznos povraćaja sredstava je 1.000.000 dinara. Konkurs je otvoren do 30. juna 2018. godine.

Raspisan  je i konkurs za dodelu subvencija za nabavku opreme za omamljivanje, klanje i obradu trupova iz sredstava budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede. Na konkursu mogu učestvovati registrovana poljoprivredna gazdinstva i pravna lica, koja nameravaju da registruju mini klanicu. Intenzitet pomoći iznosi 80 odsto od ukupno prihvatljivih troškova. Minimalna vrednost investicije mora biti 200.000 dinara, a maksimalni iznos povraćaja sredstava je 500.000 dinara. Konkurs je otvoren do 30. juna.

Tekstovi konkursa objavljeni su na oglasnoj tabli opštine Knjaževac, na zvaničnom sajtu opštine (www.knjazevac.rs), u selima knjaževačke opštine, kao i na sajtu Agencije za razvoj (www.ark.rs).

Dodatne informacije mogu se dobiti u Agenciji za razvoj opštine Knjaževac, na telefon: 731 – 256.

LJ.P.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *