UGOVORI O FINANSIRANJU UDRUŽENJA GRAĐANA

MAJDANPEK– U Majdanpeku je u ponedeljak upriličeno svečano potpisivanje ugovora sa predstavnicima 20 udruženja građana o finansiranju godišnjih programa rada i projekata. Lokalna samouprava je u te svrhe iz budžeta izdvojila bezmalo četiri miliona dinara, od čega 2,1 za programe rada i skoro 1,7 miliona dinara za projekte.

Dejan Vagner, predsednik opštine Majdanpek je objasnio da je do izvesnog kašnjenja sa potpisivanjem ugovora došlo usled izmenjenih propisa koji regulišu tu oblast i izrazio nadu da će odobrena budžetska sredstva, iako nevelika, predstavljati značajnu podršku lokalne samouprave u realizaciji planiranih aktivnosti udruženja i njihovih projekata, a na dalje i predstavljati poseban podsticaj građanskom aktivizmu.

Na javni konkurs su se pored kulturno umetničkih društava, penzionerskih, lovačkih i udruženja boraca, odnosno, veterana i drugih koji su se i ranije pojavljivali, prijavila i četiri nova udruženja kojima su takođe, odobrena budžetska sredstva za realizaciju projekata odnosno aktivnosti. Predsednik opštine, Dejan Vagner je izrazio nadu da će iduće godine sredstva biti veća, a samim tim i podrška lokalne samouprave snažnija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *