ZAJEČAR DOBIJA SREDSTVA ZA REALIZACIJU PROJEKTA ,,SUNČANA STAZA”

U Ministarstvu omladine i sporta u utorak je organizovano svečano potpisivanje ugovora sa lokalnim samoupravama u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Grad Zaječar je dobio sredstva za realizaciju projekta ,”Sunčana staza” koji podrazumeva izgradnju trim staze na prostoru park šume Kraljevica kao i postavljanje 15 fitnes sprava. Od 63 grada u Srbiji koliko je učestvovalo na konkursu, 22 grada su dobila sredstva.

Ugovor sa Ministarstvom omladine i sporta je u ime grada Zaječara potpisala Marina Milić, zamenica gradonačelnika, a potpisivanju ugovora je prisustvovao i Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport.

Osnovni cilj projekta “Sunčana staza” je unapređenje uslova za razvoj zdravih stilova života u gradu Zaječaru.

Predstavnicima gradova i opština se obratio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji im je ovom prilikom čestitao, i naglasio značaj mladih i omladine, dodajući da će ministarstvo uvek pružiti podršku lokalnim samoupravama kako bi svoju sredinu učinili kvalitetnijom za život.

Ministarstvo omladine i sporta je po ovom konkursu dodelilo oko 40 miliona dinara a pored Zaječara projekti će se sprovoditi u Kraljevu, Čačaku, Loznici, Rekovacu, Rači, Doljevacu, Aleksincu, Novoj Varoši, Kruševacu, Užicu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Ivanjici, Somboru, Jagodini, Kragujevacu, kao i u beogradskim opštinama Zemun, Obrenovac, Čukarica, Vračar i Zvezdara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *