POČETAK REKONSTRUKCIJE PUTA MAJDANPEK – KUČEVO

MAJDANPEK – Opštinu Majdanpek, 7.avgusta posetio je Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije“, da bi sa čelnicima opštine Majdanpek i u prisustvu Miroslava Kneževića, načelnika Borskog upravnog okruga razmotrio stanje državnih puteva i kompletne putne infrastrukture na području ove lokalne samouprave. Tom prilikom, najavio je, pored ostalog, početak rekonstrukcije državnog puta Majdanpek – Kučevo.

Postignuti su konkretni dogovori oko budućih neposrednih zadataka, rekao je Dejan Vagner, predsednik opštine Majdanpek, zahvaljujući gostu na spremnosti da pomogne poboljšanju stanja u toj oblasti.

– U protekle četiri godine uloženo je 70-80 miliona dinara samo u sanaciju ulica, a u lokalne i nekategorisane puteve još i više. To predstavlja vrlo jasnu poruku i brigu države o ovoj sredini – naglasio je prvi čovek opštine Majdanpek.

Sa gostima, domaćini su obišli ulicu prema novom majdanpečkom groblju, planiranu za sanaciju, a potom i četiri potpuno presvučene deonice puta Majdanpek – Blizna u ukupnoj dužini od oko dva kilometra. Opština Majdanpek je veoma razuđena, kroz nju prolazi oko 200 kilometara državnih puteva, a za bolju povezanost u samoj opštini i sa susednima, od velikog je značaja i upravo završena deonica u zaseoku Krš od 6,7 kilometara koja omogućava kraću i bolju vezu Rudne glave i Gornjana u opštini Bor.

 – Dugo očekivani projekat spaja dva sela i dve opštine, ali i sprečava odlazak mladih sa sela. Krš ima 42 domaćinstva i mi sa ponosom ističemo da nijedno nije napušteno – istakao je odbornik Stanimir Balanović.

Dragan Popović je dodao da jeovo je poruka i meštanima drugih zaseoka da će se na sličan način rešavati problem i u drugim delovima opštine, uz pomoć i razumevanje koje stižu iz Vlade i Republike Srbije”.

Najvažniju vest saopštio je direktor “Puteva Srbije”.

– Već iduće nedelje, u dogovoru sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom saobraćaja, počećemo radove na sanaciji puta ka Kučevu. Obećavam da ćemo ove godine, kako budu dozvolile vremenske prilike do kraja sezone da uradimo nekih pet kilometara, a naravno, nastavićemo iduće da uradimo celu tu deonicu, do Kučeva- rekao je Zoran Drobnjak.

On je dodao da će to koštati oko 300-350 miliona dinara, a da su “Putevi Srbije” u ovoj godini predvideli za rekonstrukciju još nekih 19 ulica na području opštine, pa će samo ovogodišnja ulaganja u putnu infrastrukturu opštine Majdanpek biti oko 300 miliona dinara.

  – Ovi putevi, sve urađeno i ono što će se u ovoj oblasti raditi, od izuzetnog su značaja ne samo za lokalno stanovništvo već i dalji privredni razvoj opštine Majdanpek.To je direktan podsticaj stanovništvu da ovde planira svoju budućnost- dodao je Branislav Tomić, direktor Rudnika bakra Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *