ZA UREĐENJE VRTIĆA 39 MILIONA DINARA

Opštine Majdanpek, Kladovo, Negotin i grad Bor učestvovaće zajedno na realizaciji projekta koji se odnosi na unapređenje uslova za smeštaj dece u vrtićima, edukaciju i savetovališta za mlade. Kako je rečeno protekle nedelje, na sastanku koordinacionog tima za sprovođenje ovog regionalnog projekta, program će se realizovati uz podršku Ministarstva za populacionu i demografsku politiku, i njegova vrednost je 39 miliona dinara, od čega je ministarstvo izdvojilo 32 a preostalih sedam miliona dinara lokalne samouprave.

– U Majdanpeku će se raditi rekonstrukcija Predškolske ustanove „Marija Munćan“ kao i opremanje njenih objekata u Donjem Milanovcu i Majdanpeku nameštajem i edukativnim igračkama, i u te svrhe je opredeljeno pet miliona dinara. Zajedničke akrtivnosti će se sprovesti u okviru edukacija i savetovališta za mlade i  program će trajati do decembra – rekla je Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika opštine Majdanpek.

Opštini Negotin odobreno je 15 miliona dinara.

–Ovaj projekat ima veliki značaj na unapređenje smeštaja dece , s obzirom da se projekat odnosi na rekonstrukciju i obnavljanje zgrade vrtića u Negotinu. Kompletno ćemo zameniti stolariju u vrtiću „Pčelica“, i time poboljšati uslove za grejanje i boravak dece u obdaništima. Deo sredstava će biti utrošen i za savetovalište za mlade – rekla je Aleksandra Mandić, radnik Opštinske uprave u Negotinu.

Kladovo je dobilo oko pet miliona dinara koji će biti utrošeni za dobrobit najmlađih.

– Sredstva će biti utrošena za rekonstrukciju terase na postojećem vrtiću gde ćemo dobiti dve nove prostorije, tako da će sva deca koja su na čekanju, obično ih godišnje ima oko 90, imati mogućnost da budu primljena u vrtić. Ostale aktivnosti se odnose na opremanje Savetovališta za mlade i edukaciju – Gordana Gramić, rukovodilac Odeljenja za privredu i društvene delatnosti opštine Kladovo.

Gradu Boru je od Ministarstva  odobreno devet miliona dinara.

–  Zamenićemo stolariju u vrtiću „Dečija radost“, imaćemo predavanja i edukacije na temu žena i preduzetništvo i opremićemo Savetovalište u Predškolskoj ustanovi koje će služiti za razvojnu grupu u okviru koje će sa decom raditi defektolog i logoped, i koju planiramo da otvorimo na jesen – rekao je Dobrica Đurić, član Gradskog veća.

Bor, populaciona politika, 15 08 2018, timocke rs

Uploaded by NEDELJNIK TIMOČKE on 2018-08-16.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *