JEFTINIJE GREJANJE I VODA U KLADOVU

Od 15. oktobra  Kladovljanima će za  za 10 odsto biti umanjeni računi za utrošenu toplotnu energiju odlučeno je na sednici Opštinskog veća. Od starta nove grejne sezone stanari će za  grejanje izdvajati 74,5 dinara po kvadratu za stambeni  prostor, a isti iznos predviđen je i za poslovni prostor bez mernih uređaja.

Za isporučenu toplotnu energiju vlasnici stanova i poslovnog prostora u objektima sa mernim uređajima na ime varijabilnog dela ubuduće će plaćati 5,50 dinara po kilovat času, odnosno 162 dinara za fiksni deo po kilovat satu. Manje novca, Odluka stupa na snagu 1. oktobra, građani će izdvajati i za račune za vodu za piće jer je nova cena oko 40 dinara po kubiku za stambeni, odnosno na 53,6 dinara za poslovni prostor. Korigovana je i nadoknada za kanalizaciju, koja iznosi 36 dinara za stambeni, odnosno 49 dinara po kubiku za poslovni prostor.  Od 1. oktobra manje novca vlasnici domaćinstava  će izdvajati i za račune za iznošenje smeća, nakon korekcije nova cena bi trebalo da bude 4,50 dinara po metru kvadratnom stambenog prostora. Odluke su dobile jednoglasnu podršku članova Opštinskog veća.

-U  poslednjih godinu dana komunalne usuge povećane su za 15 odsto i to je veliki namet za korisnike usluga tako da smo imali velike pritužbe građana koji ne mogu redovno  da izmire svoje obaveze. Naš je stav, ali i obaveza da sagledamo realnu situaciju na terenu i da adekvatanim paketom mera damo doprinos da se zatečeno stanje promeni. Moramo da brinemo o interesima građana i njihovom statusu tako da su oduke  u skladu sa njihovim zahtevima i zahtevima Povereništva SNS u Kladovu-kazao je  Milisav Ratopekić, predsednik te podunavske opštine.

Meštanima koji žive na gradskoj periferiji i u seoskim sredinama veliki namet predstavlja naknada koju plaćaju za kanalizaciju.

– Ljudi u tim sredinama obrađuju svoja imanja, imaju stoku, koriste vodu namenski i nije u redu da im se potrošnja koja ne ide u kanalizaciju naplati kao otpadna voda. Ta nepravda mora da se ispravi- zaključio je Ratopekić, i dodao da će uskoro biti doneta oduka koja će regulisati tu oblast.

Na sednici Opštinskog veća usvojeno je  Rešenje o formiranju Komisije za izbor načelnika Opštinske uprave Kladovo i ostavka profesora Bojana Božanovića na funkciju predsednika UO PU “Neven”.

One comment on “JEFTINIJE GREJANJE I VODA U KLADOVU

  1. Boban kaže:

    Kada smo već kod vode,nisam mogao da nađem nikoga iz republičkog inspektorata iako sam prvo hteo njima da se obratim.Zovem se Boban.Živim i radim u Valjevu i od 29.07 do 11.08.2020 boravio sam kod mojih roditelja u Kladovu.Imamo voćnjak i vinograd u ulici Sutjeskoj 76a i nekoliko dana pre mog povratka u Valjevo bez ikakvog razloga nam je prekinuto vodosnabdevanje iako redovno izmirujemo svoje obaveze.Sumnjamo da udela u tome imaju komšije sa kojima duž niz godina nismo u dobrim odnosima a oni su roditelji bivšeg direktora Đerdapa koji još uvek ima velikog uticaja na mnoge rukovodioce pa tako i direktora preduzeća”Jedinstvo”.Vodu su nam isključili pod izgovorom da plavi ogradu koja preti da se uruši a to je ograda od bašte sa vikendicom u kojoj žive roditelji pomenutog bivšeg direktora Đerdapa.Mesto sa koga se napaja naš voćnjak i vinograd je u Miročkoj ulici tik pored njihove bašte.Radnici “Jedinstva” su došli i isključili vodu i sada nas teraju da kupimo materijal cevi i ventile a na račun “Jedinstva” će se izvršiti prokopavanje i napajanje vodom iz Sutjeske ulice.Problem je u tome što smo već 10-15 dana bez vode a famozno prokopavanje nikako da počne.Ja mislim da Preduzeće “Jedinstvo” radi nešto protivzakonito i bio bih Vam zahvalan kada biste to istražili i objavili i pritom me još i uputili na republičku inspekciju da i njih angažujem povodom ovog slučaja.Zabrinuti sin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *