ZA DOM KULTURE 1,4 MILIONA DINARA

Opština Negotin je sa 1,4 miliona dinara finansirala postavljanje prozora i vrata na objektu Doma kulture u selu Samarinovac, na kojem su pre šest godina počeli, pa stali radovi na rekonstrukciji.

-Unutra je stanje još katastrofalno, moram tu reč da upotrebim, zato što smatram da nijedan Dom kulture na teritoriji opštine Negotin, ne bi trebalo da izgleda ovako. Jeste, ovde je potreba za radovima velika. Ovo je tek početak, stolarija je postavljena u vrednosti od 1,4 miliona dinara– rekao je prilikom obilaska radova Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Rekonstrukcija Doma kulture počela je 2012. poprilično ambiciozno. Tada je deo trema pregrađen i dozidan, a deo objekta srušen i stavljen pod  ploču. Objekat površine od preko hiljadu kvadrata šest godine je tavorio prepušten vremenu.

U selu Samarinovac sa 180 domaćinstava u kojima živi oko 600 stanovnika, ističu, Dom kulture je neophodan, ne samo za slavlja, već kao mesto okupljanja tokom čitave godine. Drugo je, međutim, pitanje, da li im je potrebna građevina, koja ima površinu od preko hiljadu kvadrata.

-Možda Samarinovcu ne treba ovoliki Dom kulture, pošto ljudi i nema mnogo, ali takav je bio postavljen i kad je već napravljen mora da se čuva da se ne upropasti. Ne možemo novi da pravimo, ali ovaj stari moramo da održavamo kako treba – kaže Čedomir Gargaunović, predsednik Saveta mesne zajednice Samarinovac.

Da bi Dom kulture počeo da se koristi, potrebno je da ovaj prostor dobije i električne instalacije, ravnajuće slojeve, mokre čvorove, ali i novu krovnu konstrukciju, da se urade podovi, sredi fasada, ali i da dovrše još mnogi poslovi.

Ko će to da finansira i koliko će to da košta, još se ne zna. Sami ne mogu, pa očekuju da im u svemu pomogne lokalna samouprava. Ni u opštini, međutim, ne oročavaju period za koji bi ova zgrada mogla da se privede nameni. Kažu, posao je veliki i mora da se radi – fazno.

-Pitao sam sad ljude iz Mesne zajednice kako stoje sa projektima, videćemo da izradimo projektnu dokumentaciju za ono što im još fali. Naravno moraće fazno da se radi, s obzirom da se radi o velikom objektu i videćemo da već naredne godine idemo na sledeću fazu koja je predviđena i redom dok ovaj dom ne stavimo u upotrebu – istakao je Veličković.

“Ovaj projekat sufinansiran je od strane opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *