ASFALTIRANA JOŠ JEDNA DEONICA PRIOBALNOG PUTA MIHAJLOVAC – KUSJAK

Nakon što su prošle godine na priobalnom putu koji od Slatinskog mosta ide preko Mihajlovca do Kusjaka, asfaltirali 900 metara kolovoza, Elektroprivreda Srbije, ogranak HE „Đerdap“, asfaltirala je nedavno još 900 metara puta, a planira da dogodine potpuno sanira i uredi još kilometar ove deonice.

-Vrednost investicije iznosi 11 miliona dinara. U 2019. godini asfaltiraćemo oko 1.000 metara a 2020. godine, kada se očekuje završetak asfaltiranja ove deonice, asfaltiraćemo preostalih 2.270 metara. U ovoj godini uložili smo oko osam miliona dinara u održavanje priobalnog poljskog puta Mihajlovac-Slatina a finansijskim planovima smo u 2019. predvideli isto određena sredstva za realizaciju tog putnog pravca- kaže Siniša Matović, direktor HE “Đerdapa dva”.

Put Mihajlovac – Kusjak od velikog je značaja za meštane ovog dunavskog sela, ali i za bicikliste iz celog sveta koji putuju međunarodnom biciklističkom rutom Eurovelo 6, budući da je ova ruta vidljiva na mapama, ali nije, kako je istakao predsednik opštine Negotin još realizovana do kraja.

– Prošle godine smo aktivirali saradnju sa HE „Đerdap dva“ s obzirom da je sređivanje priobalnog puta i njihova obaveza, a nama mnogo znači. Nakon radova na presvlačenju deonice od 900 metara prošle godine i ove godine nastavljeni su radovi u istoj dužini. Očekujemo narednih godina da kompletiramo radove na ovom priobalnom putu od Mihajlovca ka Kusjaku. Saradnja sa HE „Đerdap“ je na zavidnom nivou i mogu da kažem da će ubuduće saradnja biti još bolja –  rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Saradnja lokalne samouprave i druge đerdapske elektrane na Kusjaku biće nastavljena i kroz izradu nasipa – klizišta iznad sela Mihajlovac, čija je javna nabavka u toku, ali i kroz projekat vodosnabdevanja meštana koji žive na izletištu Badnjevo.

-JP Elektroprivreda Srbije ugovorila je projektovanje vodosnabdevanja naselja Badnjevo. Projektnim zadatkom predviđeno je da u prvoj fazi izvršimo vodosnabdevanje našeg objekta u Badnjevu, a druga faza projektnog zadatka predviđa vodosnabdevanje ostalog, šireg dela vikend naselja „Badnjevo” čime bi se rešio višedecenijski problem vodosnabdevanja u tom delu grada. Vrednost projekta je oko 4,5 miliona dinara – kaže Siniša Matović, direktor “Đerdapa dva”.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *