(VIDEO) DANAS EKOLOŠKI PROTEST GRAĐANA-MILIKIĆ TVRDI POLITIČKI PROTEST

Danas u 19 časova ispred Doma kulture u Boru najavljen je protest građana protiv prekomernog zagađenja vazduha. Prethodnih dana oko 600 Borana potpisalo je peticiju kojom traže da se zaustavi zagađenje sumpor dioksidom i ispuštanje čestica teških metala koje štetno utiču na zdravlje ljudi.

Iako se u pozivu na skup upućenom stanovnicima Bora i okolnih sela navodi da protest nije politički, već građanski sa ciljem da se smanji zagađenje, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić smatra suprotno.

– Kao čovek i otac troje dece reći ću da ne sme biti aero zagađenja van zakonskih okvira,ali protest ne mogu shvatiti ako ga vodi opozicija i ako je to politički protest.  Pitanje kvaliteta vazduha nije političko pitanje i ne treba da bude, ali nažalost ovih dana po društvenim mrežama se širi rasprava koja politička organizacija to organizuje. To za mene nije normalno i od svega ovoga se vrlo ozbiljno radi politizacija. Evidentno je da postoji problem i da se svi trudimo da to što pre rešimo, ali mi smeta što na protest pozivaju „1 od 5 miliona“-ističe Milikić.

Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora

Uploaded by NEDELJNIK TIMOČKE on 2019-07-11.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *