DONACIJA VREDNA 120 HILJADA EVRA

SOKOBANJA-Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina Karađorđević i doktorka Elejn Lejkok, medicinski savetnik humanitarne organizacije „Lajflajn“ iz Velike Britanije i dugogodišnja saradnica Fondacije Princeze Katarine, svečano su isporučile pomoć u vidu medicinske opreme Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Ozren“ u Sokobanji. Donacija vrednosti od 120 000 evra, obuhvata 92 bolnička kreveta i dušeka, potpuno opremljeno sanitetsko vozilo, aparat fibroskop, računare i kompijutersku opremu, a ostvarena je zahvaljujući doktorki Lejkok kao i saradnji sa „Lajflajn“ organizacijom iz Čikaga , čiji je pokrovitelj Princeza Katarina. Sredstva za ambulantno vozilo prikupljena su u martu ove godine kada su Njihova Kraljevska Visočanstva Predstolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovali tradicionalnom humanitarnom koncertu koji je doktorka Lejkok organizovala u Ferfild crkvi u Nortvud hilsu u blizini Londona.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić, zamenik predsednika opštine Vladimir Milovanović, dr Mihajlo Jovanović, direktor bolnice, Dragana Sotirovski, načelnik Nišavskog okruga i Slađana Đukić, pomoćnik ministra zdravlja Republike Srbije.

Prema rečima direktora Specijalne bolnice „Ozren“ dr Mihajla Jovanovića u pitanju je donacija koja će podići nivo usluge i lečenja pacajenata na mnogo viši nivo i nada se da će se saradnja bolnice, Princeze Katarine i doktorke Ilejn Lejkok nastaviti i ubuduće.

Specijalna bolnica za plućne bolesti „Ozren“ najstarija je zdravstvena ustanova u Sokobanji , a specijalizovana je u lečenju opstruktivnih bolesti pluća, kardio vaskularnih i očnih oboljenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *