DONACIJOM DO VEĆE BEZBEDNOSTI OSNOVACA U SLATINI

Roditelji i nastavnici iz Slatine više neće brinuti za bezbednost dece dok se budu bavili sportom na malom stadionu kraj prometne saobraćajnice u centru ovog sela.

Donacijom vrednom 2,6 miliona dinara, Rakita je, na osnovu inicijative Mesne zajednie Slatina i osnovne škole Vuk Karadžić, a posredstvom udruženja roditelja „Bebironče“, donirala sredstva za postavljanje kvalitetne ograde oko školskog igrališta. Osim što će nastava fizičke kulture u Slatini biti kvalitetnija, igralište će biti na raspolaganju i svima koji se bave malim sportovima.

„Veoma mi je drago što je kompanija Rakita uvidela neke od prioriteta naše škole, a pre svega seoskih škola, i uspela da ogradi sportsko igralište. Zadovoljni smo iz više razloga, jer je do sada taj prostor, gde deca provode znatni deo vremena baveći se fizičkom kulturom bio nebezbedan, učiteljice su strahovale zbog pasa lutalica ili zbog lopte koja odlazi na saobraćajnicu kojom prolaze i teški kamioni, a ni stakla na školi više neće biti u opasnosti od zalutale lopte“, zadovoljna je direktorica osnovne škole „Vuk Karadžić“ Ivana Pajkić.

Damjan Stanojević predsednik Saveta Mesne zajednice Slatina, rekao je da će bezbedno igralište sada koristiti ne samo deca iz škole, već i starije generacije.

„Realizaciju ovakvog projekta čekamo više od dve decenije, i utoliko je on značajniji“, rekao je Stanojević i pohvalio saradnju Rakite sa tom mesnom zajednicom.

Foto: D.Novaković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *