GRADONAČELNIK BORA POKREĆE PITANJE ODGOVORNOSTI GRADSKOG PRAVOBRANIOCA (VIDEO)

Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora najavio je pokretanje pitanje odgovornosti  i utvrđivanje činjenica pod kojima je gradski pravobranilac grada Bora Bosa Janaćković isterala iz kancelarije novinarke nedeljnika „Timočke“ Marijanu Milovanović i Dejanu Kecić.

– Isterivanje iz kancelarije novinara je krajnja osuda sa moje strane i zbog toga ću pokrenuti pitanje odgovornosti i utvrđivanje činjenica pod kojima se sve to desilo. Tako nešto ne sme, niti će se više dešavati u gradu Boru. Svako ko bude nasilan i nasilno se ponašao i netransparentno biće sankcionisan u skladu sa zakonskim odredbama i sa pravilnicima o radu Skupštine , grada i pravobranilaštva – kazao je Milikić.

Gradonačenik je naglasio i da se na zahtev novinara i novinarsko pitanje mora  odgovoriti u skladu sa zakonom.

– Evidentno je da je moj stav da lokalna samouprava mora biti transparentna u svom radu, pogotovu organi lokalne samouprave kao što su javni pravobranilac, načelnik Gradske uprave i načelnici odeljenja koji moraju transparentno raditi  – kazao je Milikić.

Da podsetimo gradski pravobranioc Bosa Janaćković isterala je iz kancelarije novinarke nedeljnika „Timočke“ Marijanu Milovanović i Dejanu Kecić  zbog pisanja o tužbi koja je pokrenuta protiv borskog preduzeća „Štampa, radio i film“ (ŠRIF) u okviru kojeg posluje regionalna RTV Bor.

Reagovalo je i Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ koja čine 52 lokalna medija u Srbiji  koje javno negoduje povodom neprimerenog ponašanja gradskog pravobranioca Grada Bora Bose Janaćković. Prenosimo vam u celosti dopis „Lokal presa“ koji možete pogledati  ovde: Reagovanje LP

Aleksandar Milikić 18 03 2019

GRADONAČELNIK BORA POKREĆE PITANJE ODGOVORNOSTI GRADSKOG PRAVOBRANIOCA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *