IZGRADNJA „RUTEVAČKE PETLJE“

SOKOBANJA– Protekle nedelje je, u maloj sali opštine Sokobanja održan sastanak povodom izgradnje državnog puta drugog A reda na deonici Rutevac-Mali Cvet.

Sastanku su pored predstavnika sokobanjske lokalne samouprave prisustvovali i predstavnici firme „Koridori Srbije“, projektantska firma „Cesna“ Kovin koja je angažovana za izradu idejnog rešenja ovog projekta, predstavnici firme „Infoplan“, kao i predstavnici Elektrodistribucije, Telekoma, Katastra, Vodovoda i kanalizacije opštine Aleksinac na čelu sa načelnikom Odeljenja za privredu pri Opštinskoj upravi  Aleksinca Oliverom Markovićem.

– Sastanak je bio veoma uspešan, razgovaralo se o idejnom rešenju Rutevačke petlje kao i cele te deonice koja će biti izgrađena. Prezentovan je  predlog i viđenje kako bi to trebalo da izgleda a  izvršene su i konsultacije sa svim relevantnim činiocima iz Aleksinca kako bi do 10. oktobra, dobili kvalitetno idejno rešenje – kaže Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

Oliver Marković, načelnik Odeljenja za privredu aleksinačke Opštinske uprave naglasio je da je reč o veoma važnoj investiciji.

– Ovo je vrlo važna investicija , ne samo za opštinu Aleksinac već i za opštinu Sokobanja. Tačno je da se celokupna investicija nalazi na teritoriji opštine Aleksinac ali je strateški veoma bitna i za Sokobanju – kaže  Marković.

Rok za izradu idejnog rešenja je 10.oktobar a očekuje sa da do početka sledeće godine bude završena izrada planske i projektne dokumentacije i da se potom započne  sa realizacijom projekta.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Sokobanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *