“MATURSKI PLES” U BORU (VIDEO)

U amfiteatru kod Doma kulture u centru Bora, sinoć je održana tradicionalna manifestacija “Maturski ples” u okviru koje je 375 svršenih srednjoškolaca uz pesmu i igru obeležilo kraj školske godine. Najpre su maturanti prošetali glavnom gradskom ulicom “Moše pijade”, a onda su se pred prepunim amfiteatrom  svaka od četiri borskih srednjih škola predstavila sa po jednom temom pod nazivima: „Znanje je moć“, „Više ruku veća je snaga“, „Nasilje nije sportska disciplina“, Životom dominiraj drogu ne konzumiraj“.

– Završio sam Mašinsko – elektrotehničku školu i još uvek razmišljam da li ću da se upišem na neki fakultet. Malo nam teže pada rastanak od društva, svaki dan smo bili zajedno u školi, kako bi rekli bisli smo „brat za brata“ . Nadamo se da ćemo nastaviti druženje –kaže maturant Stefan Milošević.

Tradicionalno, maturanti su plesali engleski valcer, ča ča ča, igrali pingvin kolo i jedno narodno kolo.

– Odlučio sam da upišem fakultet u Beogradu, a srednju školu bih ocenio sa desetkom –kaže Aleksandar Bogdanović iz Bora.

Direktorica srednje Ekonomsko-trgovinske škole u Boru Svetlana Radosavljević je kazala da uvek teško pada rastanak od generacija koje završavaju srednju školu.

-Uvek nam jako teško pada rastanak jer se vežemo  za decu. I pored toga što tokom školovanja ima i ljutnje i radosti, uvek na kraju u sećanju ostanu samo najlepši trenuci. Osećaj je kao da svaki put deo nas odlazi sa svakom generacijom. Onda dođe nova generacija, brzo se rehabilitujemo, deca nas ispunjavaju i svaka generacija je posebna-kaže Radosavljevićeva.

Veselje je upotpunio koncert Leksington benda u amfiteatru. Pokrovitelj manifestacije „Maturski ples“  je grad Bor, a organizatori su Ustanova Centar za kulturu i borske srednje škole.

Maturski ples u Boru

U amfiteatru kod Doma kulture u centru Bora, održana je tradicionalna manifestacija "Maturski ples" u okviru koje je 375 svršenih srednjoškolaca uz pesmu i igru obeležilo kraj školske godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *