MILIKIĆ: KINEZI OBEĆALI DA ĆE SANIRATI PROBLEME KAKO NE BI DOLAZILO DO AEROZAGAĐENJA

Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora istakao je da su u ponedeljak vođeni razgovori sa menadžmentom Ziđin Cooper Bor zbog pojave aerozagađenja u gradu bakra, kao i da su predstavnici te kompanije obećali da će u najkraćem roku sanirati probleme u proizvodnom procesu kako se ovakve situacije više ne bi ponavljale.

– Moj zahtev je bio da se objasne razlozi i uzroci usled kojih je došlo do aerozagađenja kao i da se pod hitno obezbede uslovi da se takve stvari ne dešavaju. Dobio sam uveravanja da će se u najkraćem roku te stvari srediti . Postojao je niz problema u njihovom proizvodnom procesu, što ne mogu  reći da je opravdanje za ono što se dešava u  gradu. Razgovarali smo o kvalitetu vazduha u svim segmentima što se odnosi na materijale a to su: sumpor dioksid,  pm čestice i sve ostalo što je u vazduhu i te stvari se moraju u najkraćem vremenskom periodu apsorbovati ,odnosno smanjiti na zakonom dozvoljenom minimumu-kazao je Milikić.

Prvi čovek Bora je naglasio da se ukupna zagađenja na dnevnom niovu prevazilaze  u manjim okvirima ali da najveći problem predstavljaju satna zagađenja koja su, kako kaže gradonačelnik,  i do nekoliko destina puta premašivala dozvoljenu granicu.

-To je njihov problem u procesu proizvodnje, ali ubeđenje sa njihove strane je bilo da će to u najkraćem roku sanirati i srediti –dodao je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *