MILIKIĆ: NISAM ZADOVOLJAN RADOM PRAVOBRANIOCA, NA SEDNICI SG TRAŽIĆU ODGOVORNOST

Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora izrazio je nezadovoljstvo radom pravobranioca grada Bora Bosom Janaćković i naglasio da će na jednoj od narednih sednica Skupštine grada zatražiti odgovornost javnog pravobranioca.

– Evidentno je da smo mi iz budžeta grada u 2018. godini izdvojili 85 miliona dinara za naknade od ujeda pasa lutalica, a od toga je oštećenim licima, našim sugrađanima za ujede i ozlede otišlo 38 miliona dinara a ostatak izvršiteljima i za sudske takse. U celom tom sistemu jedan od karika je i javni pravobranilac grada Bora koji mora mnogo ažurnije i agilnije da radi svoj posao. Nisam zadovoljan njenim radom, i zatražio sam od stručnih službi  a to su pomoćnici i članovi Veća koji se bave ovom oblašću kompletan izveštaj i na jednoj od narednih skupština ću tražiti odgovornost javnog pravobranioca. Nije logično, a nije ni normalno da  od ukupne sume novca koji se daje oštećenim licima,  samo 850 hiljada dinara ide na vansudsko poravnanje. To upravo ukazuje da neko ne radi svoj posao kako treba –kaže Milikić.

On je naglasio da je svakako zdravlje Borana na prvom mestu ali da je važno i koliko se novca izdvaja iz budžeta po ovom osnovu.

– U sistemu grada Bora, pojedinci će morati da shvate da se meri njihova obaveza i odgovornost  i za to  će morati da odgovaraju. Poslali smo dopis o ovom problemu Ministarki pravde Advokatskoj komori Srbije da se uključe i pomognu u rešavanju ali do sada nijedan odgovor nismo dobili –kazao je Milikić.

On je naglasio da je Grad preduzeo određene mere u pogledu proširenja prihvatilišta za pse i smanjenja populacije pasa i mačaka lutalica.

– Trenutno u prihvatilištu za pse lutalice imamo 220 mesta i gradimo još jedno prihvatilište i donosimo odluku u kojoj će se definisati čuvanje pasa i mačaka kako to zakon dozvoljava. Još jedan jako bitan segment je  da gradske sisteme,  kao što su zdravstveni centar, trijažna komisija i pravobranioc, uvedemo u red da funkcionišu kako treba –dodaje Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *