NAJAVLJENA NOVA ULAGANJA

MAJDANPEK –  U sredu, 1.avgusta, opštinu Majdanpek posetio je Milorad Grčić, v.d. direktora JP Elektroprivreda Srbije, sa saradnicima. Kroz pet projekata na području ove opštine uloženo je oko 17 miliona dinara u rekonstrukciju niskonaponske mreže i dodatnih 30 miliona u rekonstrukciju TS 35/10 u Donjem Milanovcu, a sa ciljem, da se obezbedi pouzdano snabdevanje električnom energijom za oko 10 hiljada potrošača.

Najavljeno je da će sa tim ciljem biti novih ulaganja. Sa zvaničnicima opštine Majdanpek, direktor Grčić je obišao Rudnu Glavu, Donji Milanovac i na arheološkom lokalitetu Lepenski vir, gde je završio posetu, najavio radove na unapređenju distributivne mreže, kao i  izgradnju trafo stanice koja će poslužiti realizaciji razvojnih planova u oblasti turizma u tom delu opštine Majdanpek. Jer, EPS u poslednjih nekoliko godina pokušava da uradi nešto što se decenijama nije radilo, rekao je direktor Grčić.

– Investiramo velika sredstva u proizvodne i distributivne kapacitete. I u opštini Majdanpek uradili smo dosta u poslednjih godinu i po, dve, unapredili smo mrežu, jer cilj nam je da svakom korisniku obezbedimo sigurno snabdevanje električnom energijom, a radimo i projekat snabdevanja lokaliteta Lepenski vir, imajući u vidu planove koje država ima za ovaj deo Srbije – istakao je Grčić.

I domaćini nisu krili zadovoljstvo zbog ove posete i konstruktivnih razgovora budući da su napravljeni kratkoročni i dugoročni planovi onog što bi trebalo uraditi. Prema rečima Dejana Vagnera, predsednika Opštine Majdanpek već ovih dana počeće sanacija dela niskonaponske mreže od Debelog luga do Železničke stanice i u delu Miroča da se radi jedna niskonaponske linije. Takođe, kako je istakao prvi čovek opštine definisani su planovi vezani za stabilizaciju napajanja pojedinih naselja na području opštine, prvenstveno Rudne Glave, a postignut i dogovor oko snabdevanja arheološkog lokaliteta Lepenski vir koji predstavlja razvojni potencijal u turizmu i koji će se rešavati narednih godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *