NEGOTIN DOBAR DOMAĆIN

Dragan Giga Balačikić, član ASK “G.A.G.A Avala racing team” iz Beograda, još jednom je pokazao da mu nema ravnog, osvojivši pobedu ne samo u svojoj klasi, već i u generalnom plasmanu Šampionata i Kupa Srbije na poslednjoj brdskoj trci u sezoni za Prvenstvo Srbije koja je održana na stazi Manastir Bukovo u Negotinu. Drugi je Aleksandar Vidosavljević iz istog tima, a treći Aleksa Radojković iz Auto Royal kluba.

U generalnom plasmanu prvo mesto je osvojio Bugarin Janko Jakimov, drugo Dragan Balačikić, treće Ani Vankov iz Bugarske.

-Za mene je ovo, od kad se bavim auto sportom, najuspešnija sezona. Imam iza sebe u ovoj godini dva rekorda staze, od početka godine sam prvi u klasi, a do zadnje trke, pre ove, bio sam prvi i u generalnom tako da je ovo zaista sjajna sezona. Ova staza, da li zato što je negotinska mi je najlepša. I ostale su dobre, poput avalske, koja mi je teška jer ima puno krivina, a zato što sam iz Negotina, to ne mogu ovde da vežbam- kaže Dragan Giga Balačikić.

Negotinski šampion je prvo mesto osvojio sa ukupnim vremenom od 03:25,936 ispred Aleksandra Vidosavljevića iz istog tima i Alekse Radojkovića iz Auto Royal kluba koji su u generalnom plasmanu Šampionata i Kupa Srbije osvojili drugo i treće mesto.

Poslednju brdsku trku u sezoni za Prvenstvo Srbije u Negotinu obeležio je veliki odziv domaćih i inostranih vozača, ukupno njih 49.

-Ove trke, koje se ponovo održavaju u Negotinu posle osam godina, su važne za jugoistočnu Srbiju zbog razvoja automobilizma, ali i vezano za turističku ponudu Negotina i šire okoline. Izuzetno je kvalitetan odziv takmičara, 49 vozača, od kojih sedmorica stranaca, sve su klase zastupljene. Staza je odlična i nećete verovati na njoj mogu da se razviju brzine i preko 170 kilometara na sat – kaže Života Milić, direktor ove sportske manifestacije.

Po klasama šampioni su: Aleksa Radojković (Auto Royal klub) u sedmoj, Dragan Balačikić u šestoj, Ivajlo Jončev iz Bugarske u petoj, Aleksandar Vidosavljević (ASK GAGA Avala RT) u četvrtoj,  Danijel Panić (ASK GAGA Avala RT) u trećoj, Predrag Lambaša (AMSK KV R.T) u drugoj i Mirko Jakovljević (ASK Herc) u prvoj klasi.

Organizator ovih takmičenja je “G.A.G.A Avala racing team”, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, sportskih saveza i opštine Negotin.

-Izdvojili smo preko Sportskog saaveza 3,3 miliona dinara za organizaciju ove manifestacije. Mi smo suorganizatori trke, a organizator ASK “G.A.G.A Avala racing team” iz Beograda morao je da stazu dovede u stanje koje je funkcionalno za trku, da je staza bezbedna i beskprekorna, što je dobro za nas, jer će taj put koristiti Negotinci. Zahvaljujući ovoj manifestaciji čuće se za našu opštinu i izvan granica našeg regiona- kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Ova brdska trka, na stazi Manastir Bukovo, duga 3005 metara, sa startom koji je na 48 metara nadmorske visine i ciljem na kojem je nadmorska visina 226 metara, bodovala se za Nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo Srbije, kao i za Kup Srbije.

 

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *