NOVA LED RASVETA U BORU I SELIMA

U narednih deset dana biće završeni svi radovi na rekonstrukciji javne rasvete, odnosno zamene postojeće, novom LED rasvetom.

– U toku su radovi na postavljanju LED rasvete na platou kod Kapija grada i u narednom periodu treba da se završi peskarenje a onda i farbanje 900 stubova. Zamenjeno je oko 4500 sijalica, kompletno su sva naselja gradska i seoska završena, i očekuje se da ovih dana  bude završena i wifi zona u centru grada. Bitno je naglasiti da se na osnovu prošlomesečnog računa za utrošenu električnu energiju kada je reč o javnoj rasveti ostvarila ušteda od 80 odsto, odnosno u odnosu na 2,5 miliona dinara kolika je bila mesečna obaveza grada za  plaćanje električne energije za javnu rasvetu, prošlog meseca je stigao račun na 800 hiljada dinara – rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

U glavnoj gradskoj ulici „Moše Pijade“ postavljeno je 169 novih stubova.

– Mislim da je ovo  pravi potez. Grad Bor je osvetljen na savremeniji način i nema rasipanja energije kao ranije.  I ispred Kapije grada su postavljeni novi stubovi i razvedena nova instalacija, tako da je sada i ovaj deo grada nakon sedam, osam godina ponovo  osvetljen. Preostaje nam da sa novim projektom sa Odeljenjem za planiranje i razvoj  završimo osvetljavanje Trga oslobođenja i tu ćemo najverovatnije iskoristiti stubove koje smo sklonili iz ulice Moše Pijade. Siguran sam da će građani biti zadovoljni a naredne godine preostaje da u saradnji sa seoskim mesnim zajednicama otvorimo nove linije ka onim selima gde  nema dobrog osvetljenja – dodao je Milikić.

Ukupna investicija iz gradskog budžeta je 195 miliona dinara.

Da podsetimo, početkom godine su predstavnici lokalne samouporave, kompanije „Elektromontaže Kraljevo“ i „Minel Šreder“ potpisali ugovor o zameni postojeće javne rasvete u gradu i selima štedljivom LED rasvetom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *