NOVAC I CVEĆE MAJKAMA SA TROJE I VIŠE DECE

Opština Negotin nastavila je i ovog marta akciju pomoći majkama koje su u prethodnoj godini rodile treće, četvrto, peto dete i šesto dete. Poklon čestitku u visini od po 10.000 dinara i buket cveća dobila je 41 majka, čak deset više nego prošle godine.

-Po Odluci o finansijskoj podršci porodici pravo na besplatan vrtić ima pravo svako treće i naredno dete u porodici i tu imamo 74 korisnika. Besplatnu užinu prima 289 osnovaca, a tu su uključena i deca iz socijalno ugroženih porodica. Dajemo i naknadu nezaposlenim majkama koje su se porodile treći i svaki naredni put i to po 5.000 dinara mesečno tokom godinu dana, a tu pomoć prima devet majki. Svakom prvorođenom detetu opština Negotin obezbeđuje jednokratnu pomoć u visini od 30.000 dinara, za drugo 35.000, treće i četvrto po 40.000 dinara, po 70.000 dinara za dvojke i 100.000 dinara za trojke. Gledaćemo da i u narednom periodu iznađemo još neka od rešenja kojim bismo dodatno pomogli porodicama sa decom – rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Opština Negotin daruje i prvorođenu bebu, a ovog 1. januara dvojica dečaka i njihove porodice dobili su po 49.901 dinar, koliko je iznosila prosečna republička plata za prethodni mesec.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *