NOVOJ ŠKOLI IME MIHAJLA SPORIĆA

Prošlonedeljno zasedanje Skupštine opštine Majdanpek počelo je minutom ćutanja povodom iznenadne smrti Zorana Topalovića, dugogodišnjeg sekretara Skupštine opštine Majdanpek, a pamtiće se i po podržanom predlogu iz Osnovne škole „12. septembar“ da ubuduće ova obrazovna ustanova nosi ime prerano preminulog, mladog matematičara Mihajla Sporića, rođenog Majdanpečanina.

Očekuje se da predlog dobije saglasnost Ministarstva prosvete, pa bi od naredne školske godine ova ustanova mogla da ponese ime Mihajla Sporića.

Lokalni parlament usvojio je, pored ostalog programe rada ustanova, a opštinski budžet bi aktivnosti Centra za socijalni rad trebalo da podrži sa 23,7 miliona dinara, Narodne biblioteke 11,6 miliona, Muzeja 5,8 miliona, Centra za kulturu Majdanpek 11,5 miliona i Centra za kulturu i obrazovanje Donji Milanovac osam miliona dinara.

Usvajanjem Odluke o utvrđivanju osnova za porez na imovinu u narednoj godini, nastavljena je  tendencija smanjenja poreza za kuće i stanove, dok je cena poreza za vikendice povećana, a odbornici Skupštine opštine Majdanpek su na predlog Komisije za kadrovska pitanja, po osnovu kojih je za vršioca dprodužili mandate vd direktora Muzeja Jugoslavu Maksimoviću, Preduzeća za puteve i građevinsko zemljište Dejanu Mladenoviću i Javnog preduzeća za stambene usluge Gradimiru Đuriću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *