OBELEŽEN DAN OPŠTINE BOLJEVAC

Opština Boljevac obeležila je danas Dan opštine. Na centralnoj svečanosti u rekonstruisanoj sali Kulturno obrazovnog centra, predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović istakao je da je u prethodnom periodu opština uspela da putem prekogranične saradnje realizuje mnoge projekte vredne oko 250 000 evra, što je pokazatelj dobrog rada lokalne samouprave i odlične saradnje sa državama u okruženju.

– Budžet naše opštine je mali, ambicije su velike i uspevamo da apliciramo za sredstva iz evropskih fondova tako da i uspešno realizujemo veliki broj projekata, na šta treba da budemo ponosni. Na Rtnju je u jeku izgradnja  turističko ugostiteljskog kompleksa, i imamo ozbiljnu nadu da će to turističko naselje za par godina biti novi pokretač razvoja Boljevca.  Kada uskoro projekat za izgradnju panoramske gondole bude gotov mi ćemo ili  putem prekograničnih projekata ili u saradnji sa Ministarstvom turizma tražiti novac za realizaciju tog programa koji je vredan oko 10 hiljade evra. Mislimo da bi to definitivno promenilo perspektivu Boljevca ali i istočne Srbije. Borimo se i za opstanak naših škola, za nove investicije i sve privrednike kako bi im pružili šansu da se razvijaju i  da budemo bolji u razumevanju njihovih potreba – kazao je Marjanović.

Svečanosti je prisustvovao  Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave koji je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje lokalne samouprave i ministarstva na čijem je čelu.

–  Boljevac ima svoju tradiciju. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je učestvovalo u završetku realizacije projekta Doma kulture i bioskopske sale, sa tri i po do četiri miliona dinara koliko je trebalo da se realizuje taj program koji je finansiran iz prekogranične saradnje sa Bugarskom. To je  pokazatelj da jedna manja opština može da na polju evropskih integracija uradi mnogo i zbog toga izražavam veliko zadovoljstvo. Od izuzetnog je značaja za Boljevac odličan rad firme „Agromehanika“, koja ima plasman robe na inostrana tržišta. To je jedna od najboljih fabrika sa priključnim mašinama, kao i fabrika peleta koja je značajna i u pogledu otvaranja novih radnih mesta. Važno je istaći i da rukovodstvo opštine ima kvalitetnu saradnju sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i siguran sam da ćemo u tom maniru nastaviti i ubuduće – rekao je Ružić.

Dodeljene su i septembarske nagrade Košarkaškom klubu Rtanj za postignute rezultate tokom prethodne sezone i plasman u Drugu mušku ligu Srbije. Nagrade su dobili i Maja Konstandinović, učenica muzičke škole za promociju muzičkog nasleđa boljevačkog kraja na festivalima i Saša Panakidić, osvajač najviših planinskih vrhova Evrope. Vojnici koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem sa teritorije opštine Boljevac dobili su značke i zahvalnice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *