OBELEŽEN DAN OŠ „VUK KARADŽIĆ“ U BORU

Osnovna škola „Vuk Karadžić“, najstarija obrazovna ustanova u gradu, obeležila je u utorak, jubilej-81 godinu uspešnog rada i poslovanja.

Prigodan program koji su priremili učenici ove škole u saradnji sa učiteljima i nastavnicima, borska publika nagradila je gromoglasnim aplauzom u prepunoj sali Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“. Škola se između dva praznika može pohvaliti kako uspesima učenika u matičnoj školi u Boru i izdvojenim odeljenjem u Slatini, tako i ogromnim investicijama.

– Godinu za nama obeležila su veliki uspesi naših učenika, kao i velike investicije i donacija. Učenica naše škole, Fabiola Bajrami, osvojila je republičko takmičenje iz srpskog jezika i Književne olimpijade. Među investicijama je svakako najvažnija rekonstrukcija fasade na matičnoj školi, kao i  sanacija ograde u gradskoj i seoskoj školi, a što se tiče donacija, najznačajniji su računari dobijeni od Ministarstva prosvete i Rotary kluba-kaže Ivana Pajkić, direktor OŠ „Vuk Karadžić“.

Ovogodišnju priredbu kolažnog tipa, pod sloganom „Osmeh nam lepo stoji“ pripremili su učenici od prvog do četvrtog razreda,a pored hora,učenici su se predstavili u recitalu, ritmičkom i dramskom izvođenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *