OBELEŽEN DAN VATROGASACA U BORU

Povodom obeležavanja 7. novembra Dana vatrogasaca u Srbiji na platou kod Doma kulture spasilački timovi Vatrogasno spasilačke jedinice u Boru prikazali su građanima simulaciju spasavanja sa visina i nepristupačnih predela.

– Vatrogasci su prikazali i vozila, sprave i opremu sa kojom rade na svim intervencijama u uslovima kada spasavaju ljudske živote i materijalna dobra. Pokazali su na koji način se koristi oprema i kako vatrogasci spasavaju unesrećene iz tehničkih intervencija u saobraćaju – kazao je Ivan Janković, komandir vatrogasno spasilačke jedinice Bor.

Vatrogasno spasilačka jedinica Bor broji 27 vatrogasaca spasilaca. Janković naglašava da se očekuje prijem novih vatrogasaca.

– Imamo veliki problem sa popunjenošću jedinice tako da se nadam da ćemo to u nekom skorijem vremenskom periodu rešiti. Očekuje se prijem pet novih vatrogasaca naredne godine.  Uz velike napore stižemo da odgovorimo svim izazovima i realizujemo sve zadatke koji su stavljeni pred nas. Po nekom standardu na 1000 stanovnika ide jedan vatrogasac, ovde u Boru bi na 50 000 stanovnika trebalo da bude 50 vatrogasaca, međutim nas ima 27. Takva je situacija i  u svim drugim jedinicama u vatrogasnom bataljonu – naglašava Janković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *