OPŠTINA SOKOBANJA POMAŽE SOCIJALNO UGROŽENE GRAĐANE

Tužna sudbina Jovana Nikolića iz Vrmdže kod Sokobanje, koji nakon smrti oca u aprilu mesecu, živi sam u trošnoj kući bez struje nedavno je dospela u javnost kada su gotovo svi mediji u Srbiji objavili priču o ovom dečaku. Ubrzo nakon toga počeli su da se javljaju nepoznati donatori i ljudi dobrog srca.

Jovanu je uvedena struja i počela je izgradnja nove kuće od čvrstog materijala. Gotovo svakodnevno paketi sa hranom i odećom stižu na adresu ovog dečaka. Nedavno je Jovana  posetila delegacija iz Boljevca na čelu sa predsednikom opštine Boljevac Dr Nebojšom Marijanovićem. Sa njim su bili i zamenik predsednika opštine Žanko Vidaković i Ratko Gašić ,vlasnik firme „Uni mer“ koji su Jovanu doneli nov frižider.

– Opština Sokobanja je odavno upoznata sa problemima porodice Nikolić. U saradnji sa Centrom za socijalni rad u više navrata smo pomagali Jovanu. U saradnji sa JP „Zelenilo“ dostavili smo mu oko šest kubnih metara ogrevnog drveta a u dogovoru sa Jovanom u narednom periodu ćemo pomagati šta god bude bilo potrebno – kaže Vladimir Milovanović zamenik predsednika opštine Sokobanja.

On je dodao i da na teritoriji opštine Sokobanja postoje još socijalno ugroženih porodica kojima se pomaže i da je lokalna samouprava značajno povećala sredstva koja su preko Centra za socijalni rad usmerena za te namene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *