OTKRIVENA ILEGALNA RADIONICA ZA PROIZVODNJU VATRENOG ORUŽJA I MUNICIJE

1 (2)Policija  u Zaječaru uhapsila je D.N. (56) zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštila je PU Zaječar.

Policajci su otkrili  ilegalnu  radionicu za proizvodnju vatrenog oružja i municije i  kod osumnjičenog je pronađeno i oduzeto 56 pušaka različitog kalibra, 28 pištolja i revolvera različitog kalibra, 58 puščanih cevi, 633 inicijalnih kapisli, 853 komada municije različitog kalibra, 217  manevarskih metaka, 590 zrna različitih kalibara, 1929 praznih čaura različitih kalibara, 62 pištoljska kalibara, dva  okvira za automatsku pušku, više od četiri kilograma baruta i oko 20 kilograma ispaljenih čaura različitog kalibra.

Foto: MUP SrbijeU saopštenju policije se navodi i da je u Zaječaru uhapšen i D.R. (49), zbog  sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla i zaplenila pet ručnih bombi,  automatsku pušku M-70 AB2 sa dva okvira, cev automata sa mehanizmom, cev poluautomatske puške sa celokupnim mehanizmom, cevi sa mehanizmima i zatvaračima za modele “Mauzer M 98“, “Maliher Staer“, “British Endfild mark 4“, “British Endfild mark 3“, dva pištolja, bajonet i 1015 komada municije različitog kalibra.

11 (1)Policajci su i u ataru sela Resnik otkrili su zasad marihuane težine oko četiri kilograma.

Iz PU Zaječar su saopštili da se intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku osumnjičenog da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ove akcije uspešno su sprovedene u  nastavku akcije „Ares“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *