POBOLJŠANJE VODOSNABDEVANJA U SOKOBANJI

Problem vodosnabdevanja u Sokobanji je bio nerešiva enigma za mnoge lokalne vlasti u predhodnom periodu. Duži niz godina Sokobanja se suočava sa nestašicom vode u letnjem periodu kada se broj stanovnika, a samim tim i korisnika vode  udvostruči. Aktuelna lokalna vlast je u protekle dve godine uložila 52 miliona dinara za zamenu azbestno-cementnih cevi. Kako saznajemo od Isidora Krstića, predsednika opštine Sokobanja, u narednom periodu biće uloženo oko 880 hiljada evra za rešavanje ovog problema. Od pomenute sume, 748 hiljada evra će biti finansirano iz fondova Evropske unije.

– U okviru „EU PRO“ programa podrške Evropske unije, dobili smo ova sredstva kojima ćemo izvršiti rekonstrukciju fabrike za preradu vode u naselju „Carina“ a nastavićemo i sa zamenom azbesno-cementnih cevi u dužini od 2,7 kilometara u ulicama oko mermernog šetališta jer su ,po proceni JKP „Napredak“, u ovim ulicama najveći gubici – kaže Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

Kako saznajemo, u toku je procedura sprovođenja postupka javne nabavke a početak radova očekuje se u prvoj polovini naredne godine.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Sokobanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *