PODSTICAJ POLJOPRIVREDI

Prošlonedeljna sednica Opštinskog veća u Majdanpeku bila je prilika da se odlučuje o nizu aktuelnih pitanja iz delokruga rada opštinske vlade, kada je pored ostalog utvrđeno par zaključaka o utvrđivanju prava na korišćenje podsticaja za investicije  u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u ovoj godini.

Kako se čulo, prema drugom ovogodišnjem preseku, interesovanje poljoprivrednika je nesmanjeno što potvrđuje i podatak da je stigao 31 zahtev poljoprivrednih gazdinastava na iznos veći od milion i po dinara. Osim toga, utvrđen je i zaključak o načinu ostvarivanja prava na podsticaj za razvoj ovčarstva, kao poljoprivredne delatnosti, prema kojem će prijavljena domaćinstva moći da računaju na nabavku umatičenih grla koja će poslužiti kao osnova za formiranje stada, a samim tim i unapređenje i razvoj ove proizvodnje.

Članovi Veća prihvatili su i predlog Komisije za procenu štete nastale od grada koji je 22.jula pogodio Rudnu glavu, Klokočevac i Topolnicu, nanevši štetu na stambenim, pomoćnim objektima i plastenicima, ali i poljoprivrednim usevima. Lokalna zajednica će u skladu sa mogućnostima pomoći oštećenim domaćinstvima, odlučeno je ovom prilikom. Takođe, pozitivno su rešeni i zahtevi crkve u Donjem Milanovcu da se poploča porta i Majdanpeku, za rekonstrukciju budući da je u jednom delu ugrožena njena stabilnost.

Opštinsko veće je donelo odluku da pozitivno odgovori zahtevu JKP „Donji Milanovac“ da materijalno ugroženim domaćinstvima pomogne u izmirivanju dugovanja vodosnabdevanje i iznošenje smeća, a u skladu sa činjenicom da je na prethodnoj sednici odobren sličan zahtev JKP „Vodovod“ Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *