POKRETANJE PROIZVODNJE U POGONIMA “IPM MAJDANPEK”

Strateško partnerstvo Rudarsko topioničarskog basena Bor, doneće mnoge koristi opštini Majdanpek i učiniti je atraktivnijom za potencijalne investitore, rekao je Dragan Stevanović, državni sekretar ministarstva privrede u petak, 17.avgusta, kada je posetio opštinu Majdanpek i sa svojim domaćinima u lokalnoj samoupravi razgovarao o aktuelnim pitanjima. Najviše se govorilo o mogućnosti da se pokrene određena proizvodnja u pogonima Industrije za preradu plemenitih metala i tako stvore mogućnosti za novo zapošljavanje.

– Očekujemo da se do kraja godine pozitivno okonča postupak privatizacije RTB -a Bor što će svakako doneti benefite ne samo za grad Bor, nego i opštinu Majdanpek. To će i sve u Majdanpeku učiniti atraktivnijim i interesantnijim za potencijalne investitore. Ova zgrada na određeni način predstavlja potencijal i resurs koji Majdanpek mora da iskoristi. Postoje određeni koraci koje ćemo morati da preduzmemo, oko definisanja koncepta prodaje imovine, a onda zajedno obezbediti i sredstva kojim bi ove objekte, u tehničkom smislu doterali i učinili interesantnim za potencijalne investitore. I od lokalne samouprave se očekuje da se u tom smislu više angažuje rekao je Dragan Stevanović nakon obilaska zgrade “IPM Majdanpek” u centru grada sagađenu 1969.godine sa oko 5600 kvadratnih metara korisne površine i kompletnom infrastrukturom, a domaćini interes da se na ovaj način u opštini otvori mogućnost za zapošljavanje još bar 200 lica.

Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek istakao je da je lokalna samouprava  opredeljena da nastupa aktivnije i sa više inicijative za rešavanje pitanja “IPM-a Majdanpek”.

-Cilj nam je da, uz pomoć Vlade i resornih ministarstava nađemo potencijalnog investitora koji bi pokrenuo neku proizvodnju u ovim pogonima, koja bi mogla da uposli pre svega žensku radnu snagu, jer Rudnik bakra Majdanpek uglavnom zapošljava mušku – naglasio je Vagner.

Stevanović je obišao četiri majdanpečke ulice koje su zahvaljujući podršci Ministarstva privrede sanirane. Od 19 miliona dinara koliko je koštalo, 8,2 obezbedilo je Ministarstvo privrede iz kredita EIB. Osim toga, opština Majdanpek je za rekonstrukciju prijavila još osam ulica, a u toku je sanacija OŠ “12.septembar” i škole na Miroču, sa ukupnom vrednošću radova od preko 10 miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *