PREZENTACIJA NACRTA PROSTORNOG PLANA ZA „ČUKARU PEKI“

U sali gradske Skupštine u Boru, danas je održana prezentacija Nacrta prostornog plana područja posebne namene ekploatacije mineralnih sirovina na lokalitetu rudnika „Čukaru Peki“.

-Ovde imamo dva planska dokumenta. Prvi je širi i odnosi se na borsko-majdanpečki rudarski basen a paralelno sa ovim planom na osnovu inicijative kompanije Rakite rađen je i planski dokument koji će biti osnov za eksploataciju na lokalitetu „Čukaru Peki“-rekao je Đorđe Milić, pomoćnik ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora naglasio je da će i u borskim selima biti prezentovan ovaj dokument.

-U Boru će se 19. jula ponovo organizovati prezentacija i dogovor je da se do samog završetka javnog uvida i u borskim selima predstavi plan, kako bi svi sugrađani imali uvid u ovaj dokument. Planom su predviđene sve aktivnosti na otvaranju rudnika „Čukaru Peki“ i ono što je neophodno kako bi se planom posebne namene definisao rudnik, a tu spadaju jalovišta, flotacija, način deponovanja rude i sve ono što je sastavni deo rudarskog plana. Detalji plana su izloženi u prostorijama grada Bora i kroz savete MZ će biti detaljno prikazani – kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Javni uvid u Nacrt prostornog plana područja posebne namene ekploatacije mineralnih sirovina na lokalitetu rudnika „Čukaru Peki“počeo je 03. jula i trajaće do 01. avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *