PRVI SASTANAK RADNE GRUPE ZA OTVORENA PITANJA SA ZIĐINOM I RAKITOM

U sali gradske Skupštine danas je održan prvi sastanak Radne grupe za rešavanje otvorenih pitanja vezanih za rad i poslovanje Srbija Ziđin Bor Cooper i Ziđin Rakita Exploration Bor. Kako saznajemo od gradonačelnika grada Bora Aleksandra Miikića, prvi sastanak se odnosio na formiranje radne grupe na koji su pozvani svi predsednici saveta mesnih zajednica, zaposleni u kancelariji za ekologiju i odeljenju za urbanizam pri Gradskoj upravi, kao i predstavnici Ziđina i Rakite.

– Današnji zadatak je da se upoznamo sa ciljevima i potrebama rada radne grupe i da formiramo pitanja kako bismo u narednih mesec dana krenuli aktivno da radimo. Svi dnevni izazovi biće izneti pred radnu grupu i uporedo se rešavati, kako ne bi došlo do nagomilavanja pitanja i problema i do nekog nerazumevanja između naših sugrađana, saveta mesnih zajednica i Ziđina. Predstavnicima Ziđina i Rakite ću svakako reći da treba da radimo zajedno, da razvijamo partnerski odnos u pogledu razvijanja rudarstva, grada i sela ali i očuvanja životne sredine-kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Radna grupa će se sastajati najmanje jednom mesečno. Medijima je bilo dozvoljeno fotografisanje na početku sastanka nakon čega je sastanak bio zatvoren za javnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *