PUNO RAZLOGA ZA ZADOVOLJSTVO

KNJAŽEVAC-Proglašenjem najboljih u znanju i sportu, Tehnička škola u Knjaževcu obeležila je svoj 87. rođendan. Za brojnu publiku, koja je ispunila veliku dvoranu Doma kulture, izvedena je predstava “Izbiračica“ Koste Trifkovića.

Iza nas je veoma uspešna godina. Imamo puno razloga za zadovoljstvo, pre svega učenicima koji su zaslužili pohvale za svoje uspehe, kazala je na svečanosti obeležavanja 87. rođendana Tehničke škole Ljiljana Žikić, direktorka ove obrazovne ustanove.

“To je slika Tehničke škole, onakve kakvu je mi želimo, gde svi učenici i nastavnici nalaze svoje mesto, otkrivaju ono što njima odgovara,“ dodala je Žikić.

Učenica generacije ove godine je Alisa Stojić. Tehničku školu završila je na smeru komercijaliste i prethodne četiri godine smatra najzabavnijim delom svog života. Mihajlo Đorđević, državni reprezentativac u skijanju i najbolji mladi sportista Knjaževca, poneo je priznanje sportiste generacije. Mihajlo, koji školvanje nastavlja na Fakultetu za sport, kaže da mu priznanja dobro dođu kao predah od napornih treninga.

Najviše je devojaka među nosiocima Vukovih diploma. Mnoge od njih nastaviće školovanje i na Univerzitetu Singidunum, sa kojim Tehnička škola uspešno sarađuje već nekoliko godina.

“Samo u poslednjih godinu dana sretali smo se na više različitih projekata, takmičenja i učenici Tehničke škole su uvek osvajali neko od prva tri mesta“, kazao je Predrag Obradović, PR Singidunuma.

Kroz Vojvodinu 19. veka, publiku je poveo ansambl dramske sekcije Tehničke škole, predvođen profesorkom Draganom Cvejić Vukić, izvodeći komad “Izbiračica“ Koste Trifkovića. Mladi glumci odlično su se snašli u priči o razmaženoj, namćorastoj devojci Malčiki, njenim roditeljima i proscima.

U čast praznika, Tehnička škola je, kao i svake godine, objavila novi broj školskg lista “Ideja“.

LJ.P.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *