RASPUST SE PRODUŽAVA DO 25. FEBRUARA?

Na današnjem sastanku predstavnika lokalne samouprave sa direktorima borskih osnovnih i srednjih škola i predstavnicima Doma zdravlja i Opšte bolnice zaključeno je da bi bilo dobro da se zbog širenja gripa raspust u školama koji se završava 18. februara produži do 25. februara. Po rečima Aleksandra Milikića, gradonačelnika grada Bora iako trenutna situacija kada je reč o gripu nije alarmantna ovakav zaključak i mišljenje biće prosleđeno Ministarstvu prosvete, koje će nakon toga doneti konačnu odluku o produžetku raspusta.

-Na sastanku smo zaključili  da bi bilo dobro da se raspust produži još pet radnih dana kako bi se smanjilo napredovanje gripa. Direktori škola su spremni i neće biti problema da nadoknade nastavu u slučaju da resorno Ministarstvo donese ovakvu zvaničnu odluku – kazao je Milikić.

Dr Javorka Stankulić, rukovodilac Centra za preventivnu zdravstvenu zaštitu borskog Doma zdravlja izjavila je da je u Boru  trenutno registrovano 98 obolelih od gripa od čega je 70 deteta najnižih uzrasta.

-Imamo određen broj prijavljenih zaraznih bolesti među kojima prednjači grip i znamo da broj od 98 obolelih nije realan jer se ne javljaju svi odmah lekaru. Veliki broj njih dolazi već sa određenim komplikacijama,  sa  upalom pluća i brohnitisom, ali situacija na teritoriji grada Bora nije alarmantna kao u drugim gradovima. Na našoj teritoriji je uzlazna linija na vrhuncu i očekuje se pad linije infekcije – kazala je dr Stankulić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *