REKONSTRUISAN DOM KULTURE U GORNJANU

U toku su radovi na rekonstrukciji Doma kulture u borskom selu Gornjane koji bi trebali da budu završeni u narednih nekoliko dana. Radovi se izvode na investicionom održavanju krova, fasade gornjanskog Doma kulture i dvorane sa binom.

-Prošle godine smo obećali i planirali budžetom za 2018. godinu sredstva za uređenje Doma kulture u Gornjanu, koji je najmanje investiran i izgrađen prethodnih godina i upravo privodimo kraju radove. Za investiciono održavanje ovog doma izdvojeno je 7,2 miliona dinara, od čega za rekonstrukciju krova 4,2 miliona dinara a za uređenje unutrašnjosti, velike sale i pomoćnih objekata oko tri miliona dinara. Konačno će ovaj dom dobiti novi izgled koji zaslužuje i biti mesto gde će se meštani Gornjana verujem, rado okupljati, a  obezbediće se i mesto za rad samog Saveta mesne zajednice – naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Prvi čovek Bora istakao je da je urađena kompletna rekonstrukcija krova.

– Verujem da po završetku radova, dom više neće imati problem sa prokišnjavanjem kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Biće uređen i prostor ispred objekta, ovih dana se završavaju radovi na čišćenju jezera u Zlotu, zasipanje rizlom reonskih puteva u Brestovcu, Zlotu, Šarbanovcu , Metovnici. U gradu trenutno izvodimo radove u ulici „Đure Đakovića“  a u planu je i uređenje rampi za invalide i semafora. Krenuli smo sa uređivanjem dečjih igrališta i ovih dana očekujemo da stignu novi košarkaški rekviziti za  igrališta – dodao je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *