SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U NEGOTINU PRIVUKAO VELIKI BROJ NEZAPOSLENIH

NEGOTIN – Ovogodišnjem, 12. po redu Sajmu zapošljavanja, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Bor i Opštine Negotin, odazvalo se 29 poslodavaca koji su iskazali potrebe za 131 radnim mestom.Karakteristika ovog Sajma, kao i prethodnih, bila je činjenica da na postojećem tržištu rada, na osnovu iskazanih potreba, mesta ima uglavnom za nekvalifikovane radnike i one sa trećim i četvrtim stepenom stručnosti.

– Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje u opštini Negotin u 2018. godini u budžetu opštine Negotin opredeljeno je tri miliona dinara za mere aktivne politike zapošljavanja – samozapošljavanje i stručna praksa. U našoj opštini broj nezaposlenih lica iznosi 2.400, i smanjen je za osamprocenata u odnosu na prethodnu godinu, što ohrabruje. Naš prioritet je da stvorimo bolje uslove za otvaranje radnih mesta i preko programa Nacionalne službe za zapošljavanje utičemo da se broj nezaposlenih lica u našoj opštini smanjuje – rekao je na otvaranju Sajma Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Jedina radna mesta za nezaposlene sa fakultetskom diplomom ponudili su:  Agrodiskont “Flora” koji traži diplomiranog inženjera inženjera poljoprivrede, kao i DOO “Spajić”, koji je oglasio potrebu za ukupno 12 radnika trećeg i sedmog stepena stručnosti na radnim mestima komercijalista, knjigovođa i manipulant.

Na 12. Sajmu zapošljavanja u Negotinu, najviše radnika, čak 15 tražila je kompanija “Tekijanka”, kojoj su potrebni prodavci i mesari. Asocijacija za razvoj opštine Negotin tražila je šest gerontodomaćica, DOO “Mihajlović” iz Bukovča pet pomoćnih radnika i čistačica, “Generali osiguranje” pet savetnika za osiguranje života.

Po tri radnika su bila potrebna poslodavcima DOO “Alta boje” (prodavac i pomoćni radnik), DOO “Verona” (elektromonter i trgovac), DOO “Šeik petrol” (manipulant sa gorivom),SZR “Peki” (limar i bravar), DOO “Aleksandrović” (prodavac i kasir), SUR “Odisej” (konobar, šanker, kuvar) i “Del Mar Caffe” (konobar, šanker).

Opštinska uprava tražila je šest maturanata gimnazije i nekvalifikovanih radnika, Istorijski arhiv pet, Turistička organizacija osam, a Muzej Krajine pet nekvalifikovanih za poslove po konkursu za javne radove, koji je do 2.aprila bio otvoren.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *