SAŠA NIKOLIĆ NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE KLADOVO

Dosadašnji zamenik predsednika Privremenog organa opštine Kladovo i povernik OO SNS u tom gradu Saša Nikolić sa izborne liste „Aleksandar Vučić- Zato što volimo Kladovo“ izabran je za predsednika te podunavske opštine. On je u ekspozeu  kazao da će se maksimalno zalagati za afirmaciju Kladova jer su obnova i izgradnja infrastrukture u gradu i 22 naseljena mesta jedan od preduslova za bolji život svih građana s obzirom da se na ispunjenim obećanjima temelji  poverenje u politiku SNS.

Nikolić je dodao  da su na lokalnim izborima  građani prepoznali aktivnosti članova SNS  koja je uz podršku Vlade Repubike Srbije i politike predsednika Aleksandra Vučića pokrenula točak razvoja te sredine. Novoizabrani predsednik opštine Kladovo istakao je da će se sa svojim saradnicima zalagati za prosperitet lokalne zajednice  i podsetio da su afirmacija  turizma, male privrede  i poljoprivrede, zamajac razvoja te sredine.  Za predsednika Skupštine opštine Kladovo  izabran je Dragan Maksimović, direktor HE “ Đerdap 1 “  sa liste „Aleksandar Vučić- Zato što volimo Kladovo“ dok  će funkciju potpredsednika obavljati njegova stranačka koleginica  Mirjana Gavrilović profesorka srpskog jezika.  Za zamenika predsednika opštine izabran je  Milisav Ratopekić sa liste naprednjaka, a podršku je dobila  i lista sa imenima sedam  kandidata za sastav Opštinskog veća . U nastavku  sednice nisu učestvovali odbornici koalicije SPS-JS (8) i PUPS-a (1) iako su bili u skupštinskim klupama na konstitutivnoj sednici koja je nakon što su potvrđeni mandati 28 odbornika jedoglasnom odlukom prekinuta, a nastavljena je danas.

Izborom predsednika, zamenika predsednika i članova Opštinskog veća prestao je mandat predsedniku i članovima Privremenog organa opštine Kladovo koji su tu funkciju  odlukom Vlade Republike Srbije obavljali od 25. oktobra 2018. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *