SEĆANJE NA NASTRADALE U NATO BOMBARDOVANJU

Predstavnici lokalne samouprave i Policijske uprave Bor položili su  cveće u zgradi PU Bor u znak sećanja na nastradale pripadnike MUP Srbije u NATO bombardovanju 1999 godine.

– Pet policijskih službenika je tada stradalo, od kojih su dvojica iz Bora treba ih se sećati i ne zaboraviti da su oni srpski heroji koji su branili Srbiju.  Moramo se iz dana u dan sećati svakoga ko je svoj život dao za borbu i za svoju državu ali i sećati se toga što se desilo a to je da je na jedan veoma čudan način doneta odluka da se podigne vojska i da se bez obzira na unutrašnju borbu i unutrašnju bitku koja se vodila u jednoj državi,  osudio  narod na bombardovanje i  na jedan veoma težak čin.  Treba da se sećamo i da govorimo da više nikada ne sme da se ponovi ono što se desilo 1999. godine i tokom svih prethodnih ratova gde su stradali naši ljudi-kazao je je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

On je naglasio da se danas u Srbiji vodi politika mira i stabilnosti.

– Ne treba zaboraviti da su se od NATO bombardovanja do danas mnoge stvari promenile u Republici Srbiji i da je danas Srbija zemlja koja razume, poštuje i zna svoja prava i  obaveze ali isto tako ona poštuje i zna kako i na koji način se treba boriti za jednu veliku, slobodnu i demokratsku Srbiju koja pripada Evropi , Evropskoj uniji a isto tako zna i poštuje svoju braću Ruse i Kineze. Iz dana u dan, iz godine u godinu ćemo uvek pamtiti našu braću heroje koji su svoje živote ostavili i položili boreći se za svoju otadžbinu ali isto tako umeti da pričamo deci i našim budućim pokolenjima na koji način treba voleti svoju zemlju  – dodao je Milikić

Cveće i vence su prestavnici grada Bora i boračkih organizacija položili i na spomen obeležje nastradalim Boranima  kod tržnog centra Kocka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *