ŠKOLI DONIRANA RAČUNARSKA OPREMA

U okviru realizacije projekta „100 za 100“ kojim se obeležava i 100 godina postojanja Rotari Fondacije u Distriktu, borskoj Mašinsko elektrotehničkoj školi  su  u petak donirana tri desktop računara i isto toliko lap topova, sa ciljem opremanja škole neophodnom računarskom opremom.

-Zahvaljujući Rotari klubu i Gradu Boru, naša škola je dobila donaciju u vidu računarske opreme u okviru programa 100 projekata za 100 škola. Ova donacija je od velikog značaja  za našu školu gde se školuju učenici za informacione tehnologije pa nam je prioritet dobra tehnička opremljenost.  Prošle godine smo imali jednu donaciju grada, kao i iz Ministarstva prosvete i sa ovim poklonom Rotari kluba smo kompletno opremljeni za rad sa računarima. Imamo preko 100 kompjutera i šest specijalizovanih računarskih kabineta i uspeli smo ove godine da obezbedimo da svaki kabinet ima po jedan računar i internet vezu. Pored toga imamo i slobodnu wifi zonu za školu, za decu u hodniku ustanove i u školskom dvorištu – kazao je Milovan Božović, direktor Mašinsko-elektrotehničke škole.

Jovica Krstić direktor Rotari kluba Bor naglašava da je prošle godine ovaj klub donirao i 20 računara osnovnim školama.

-Ovog puta donacija je uručena srednjoj Mašinsko-eletrotehničkoj školi a Rotari Klub se neće zaustaviti na ovoj akciji već će nagrađivati i dobre učenike iz osnovnih i srednjih škola i truditi se da obezbedi sve ostalo što je potrebno školama kao i ono što je neophodno u oblasti zdravstva što je i opredeljenje našeg kluba – kazao je Krstić.

Rotari klub Bor je istog dana kada je uručena donacija školi proslavio i četiri godine postojanja i uspešnog rada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *